Afbeelding
Foto: WMHC

WMHC-jeugd speelt succesvol 7 tegen 7 toernooi

6 december 2020 om 20:35 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - Op de kunstgrasvelden van WMHC was er zaterdag volop bedrijvigheid. Voordat de jeugdige hockeytalentjes richting de Sinterklaascadeautjes gingen,  speelden zij op de verjaardag van de Goedheiligman, een 7 tegen 7 toernooi. 

Op ‘halve veldjes’ klonk om 10.15 uur het eerste fluitsignaal. Hoewel de velden wat hard waren en de temperaturen, ondanks de zon en een fraaie blauwe hemel, maar net boven het vriespunt uitkwamen, liet de jeugd zich daardoor allerminst ontmoedigen. Vol overgave en met een aanstekelijk enthousiasme, gingen zij op jacht naar overwinningen.  

Creatief toonden de jongens en meiden zich op voorhand al, getuige de ludieke teamnamen die er waren bedacht. Zo traden onder andere de gemengde teams (jongens en meisjes), de verlanglijstjes, de schuimpjes, de stoomboten, de schoentjes en de speculaasjes tegen elkaar in het strijdperk. Eerst kwam de D en C-jeugd in actie, gevolgd door de B en A-jeugd. Aan het spelen van wedstrijdjes met gemengde teams was de jeugd al gewend, omdat vorige week in eenzelfde setting al onderlinge wedstrijdjes waren gespeeld. Een bewuste keuze van de organisatie, om op die manier alle jeugdige spelers en speelsters lekker in beweging te krijgen.

Omdat het experiment meer dan geslaagd was, zullen er de komende twee zaterdagen opnieuw 7 tegen 7 wedstrijdjes gaan plaatsvinden. Ondanks het succes van deze wedstrijdopzet, wordt er door ‘heel’ WMHC toch wel verlangend uitgekeken naar de herstart van de reguliere competities. Stilletjes werd al tijdens het toernooi de hoop uitgesproken, dat dat in januari 2021 weer zal gaan gebeuren.

Afbeelding
advertentie
advertentie