Lichtjesavond 2020 geannuleerd

16 oktober 2020 om 15:56 Algemeen

WAGENINGEN - Op vrijdag 30 oktober was een Lichtjesavond gepland op begraafplaats De Leeuwerenk. Door de aangescherpte corona-maatregelen kan deze echter niet doorgaan.

Op dinsdagavond 13 oktober werden strengere corona-maatregelen aangekondigd. Alle evenementen zijn verboden, dus een Lichtjesavond werd onmogelijk. De krant van 14 oktober, waarin de Lichtjesavond werd aangekondigd, was toen al gedrukt.

Het is gezien de situatie onvermijdelijk, maar ook heel jammer. Juist in deze verwarrende corona-tijd zou een Lichtjesavond van grote betekenis kunnen zijn voor veel mensen. Dat is ook te zien aan de belangstelling doordat direct de eerste aanmeldingen binnen kwamen. Hopelijk kan een Lichtjesavond volgend jaar wel.

Veel mensen missen het sociale contact, en het samen stilstaan bij belangrijke mijlpalen in het leven. Petra Sips: “Daarom steken wij op vrijdag 30 oktober thuis een lichtje aan als teken van verbondenheid, ondanks afstand… Doet u mee?!”

Wie behoefte heeft aan een gesprek of contact met lotgenoten, kan contact opnemen via petra.sips@de-plek.net of info@zingesprekwageningen.nl.

advertentie
advertentie