Spelbeeld uit de wedstrijd WMHC - Alecto. Het duel eindigde in 2-3.
Spelbeeld uit de wedstrijd WMHC - Alecto. Het duel eindigde in 2-3. Foto: Dick Martens

Onnodig verlies WMHC-vrouwen

4 oktober 2020 om 15:54 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – De mimiek van WMHC-coach Michiel Franck verraadde de afloop van het duel dat zijn formatie had gespeeld tegen het bezoekende Alecto. De ontevreden blik was het gevolg van het onnodige 2-3 verlies. Met name in de eerste twee kwarten speelde WMHC slordig, kenmerkend waren daarbij de onnauwkeurige aannames en de technisch matige voortzettingen. De 1-2 ruststand was dan een meer dan logisch gevolg. In het derde en vierde kwart was het Wageningse spel weliswaar wat beter, maar er kon niet voorkomen worden dat de ploeg met een 2-3 nederlaag van het kunstgras stapte.

Dovemans oren

Vanaf het begin van de wedstrijd bepaalden de gasten het spelbeeld, maar hadden daarbij de pech, dat WMHC-keepster Anne Berends wel in een goede vorm stak. Zij was het die de ene na de andere kans verijdelde, waarbij ook enige hard ingeslagen strafcorners. Mede door haar prima optreden was de stand na het eerste kwart nog 0-0. De korte rustperiode greep Franck aan om de puntjes nog maar eens op de i te zetten. ,,Praat met elkaar”, was daarbij een aanvullend advies. Maar nog geen minuut later bleek, dat de aanwijzingen waarschijnlijk tegen dovemans oren waren gericht, getuige de simpele manier waarop de Wageningsen op achterstand werden gezet (0-1). Wakker geschud door die achterstand werd nu wel wat meer druk naar voren gezet en kwam er ook wat vuur in het spel. Het leverde direct de gelijkmaker van Sacha van der Molen op (1-1). Echter nog geen minuut later stond de 1-2 alweer op het scorebord en was het wederom aan de sterk keepende Berends te danken, dat de wedstrijd niet al in een vroeg stadium definitief werd beslist.

Sacha van der Molen trefzeker

Ook de rust tussen het tweede en derde kwart werd door Franck weer volop benut om zijn ploeg op het juiste spoor te krijgen. Nu leek de boodschap wel te zijn aangekomen. Direct werd de aanval gekozen en er waren kansen voor doelpuntenmaakster van der Molen en Fleur Gulien, maar ook de Alecto-keepster toonde haar klasse. Mede daardoor kwam er in de stand nog geen verandering. In het laatste kwart speelde WMHC met lef. Maar juist in een fase, dat de volgelingen van Franck lieten zien waartoe het team werkelijk in staat is, scoorde de ploeg uit Leiderdorp de derde treffer (1-3) en leek het duel beslist. Maar daar dacht Sacha van der Molen toch wat anders over. Zij, bracht met nog ruim vijf minuten te spelen, met haar tweede treffer de spanning weer terug (2-3). Helaas was de tijd te kort om nog minimaal een punt aan het thuisduel over te houden.

Het was echt heel matig

,,Wij maakten gedurende de hele wedstrijd te veel technische fouten”, analyseerde Franck na afloop. ,,Daardoor kwamen we niet in de wedstrijd. In het derde en vierde kwart speelden we wel wat aanvallender, maar het bleef te matig. Ik ben ervan overtuigd, dat als iedereen bij de les is, je van deze ploeg niet hoeft te verliezen en hadden we minimaal een punt moeten pakken. Vorige week deden we het wel goed, was het technisch ook goed, maar vanmiddag was dat allemaal onder de maat en kwamen we niet aan hockeyen toe. Het was echt heel matig.”