Spelmoment uit de wedstrijd: ONA '53 en Terschuurse Boys. Na een 0-0 ruststand, besliste de thuisclub het duel uiteindelijk in de tweede helft. Het werd in Wageningen 2-0. Foto: Gerard Vos

Wisselende successen Wageningse clubs bij seizoenstart

20 september 2020 om 15:48 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – Ook op de Wageningse velden nam de competitie 2020-2021 een aanvang. De diverse clubs haalden wisselende successen in de bekercompetitie en gaan zich nu richten op het competitievoetbal, uiteraard met in acht name van de Corona-regels.

ONA ‘53

ONA ’53 begon met een thuiswedstrijd in de voor de Wageningers nieuwe 3e Klasse B. Terschuurse Boys was de eerste opponent voor de ploeg van trainer Martin Mol, die dit seizoen voor het eerst voor de groep staat. Hij kon direct een overwinning vieren. Nadat beide ploegen bij een dubbelblanke ruststand ‘aan de thee’ gingen, besliste de thuisclub het duel binnen een minuut in hun voordeel. Eerst was het Kay van Kuilenburg die in de 25e minuut de score opende. Een minuut later verdubbelde Kevin van Woerkom de score.

GVC en WAVV

Voor GVC, uitkomend in de 4e Klasse B, stond er op Sportpark de Bongerd direct een heuse stadsderby op het programma. De ploeg van nieuwbakken trainer Joost de Jong, ontvang het WAVV van trainer Moslin Adnane. De gasten toonden zich de sterksten. Bij rust leidden zij, door doelpunten van Michael van Schaik en Davey Jansen al met 0-2. Ook na rust waren de ‘mannen van Adnane’ de veelal bovenliggende partij. Door doelpunten van Marvin van den Born (2) en Davey Jansen werd stand naar 0-5 getild. In de slotfase redde Teun van Lent de eer voor de studentenvereniging.

WVV Wageningen

WVV Wageningen kreeg op Sportpark de Zoom SDOO uit Heteren op bezoek. Trainer Marco Rou zag een eerste helft die het aanzien niet waard was en waarin de gasten in de blessuretijd ook nog eens een 0-1 voorsprong namen. ,,Na rust spelden we gelukkig beter”, aldus Rou. ,,Maar eerst werd het nog 0-2 voor SDOO. Daarna hebben we veerkracht en karakter getoond. We kwamen in de 52e minuut, door een doelpunt van Sonny Navest op 2-1 en vlak voor tijd, in de 88e minuut, door Patrick Kneepkens op gelijke hoogte. Ik kan met die 2-2 leven en zeker met het voetbal na rust, dat was al stukken beter dan wat we in de bekerwedstrijden hebben laten zien.”

SKV

SKV ontving op Sportpark De Zoom Zwart Wit ’63 uit Harderwijk. Trainer Jan Gaasbeek, die dit seizoen debuteert als SKV-trainer, moest door blessures en ‘thuisquarantaine’ zijn opstelling wat aanpassen, maar desondanks speelde de thuisclub voor rust alleszins redelijk. Hoewel er enige redelijke kansen werden gecreëerd, werd er niet gescoord. Omdat de gasten dat ook niet deden, stond ‘de brilstand’ na 45 minuten nog steeds op het scorebord. Na rust begon SKV aanmerkelijk slechter aan de wedstrijd. De Harderwijkers profiteerden vervolgens optimaal van het matige spel van Gaasbeeks volgelingen. Dat leidde in de 52e minuut dan ook, in de op dat moment verdiende 0-1. Het geschrokken SKV richtte zich weer op en het was Lennart van de Peppel, die in de 67e minuut de gelijkmaker op het scorebord bracht. Het was voor beide ploegen het sein om ‘vol’ voor de winst te gaan. Die strijd leidde weliswaar tot een aantrekkelijke slotfase, maar gescoord werd er echter niet meer.