Er kon en mocht weer gebasketbald worden bij Pluto. En dat ook nog eens op een spiksplinternieuwe vloer. Het werd gevierd met leuke workshops.
Er kon en mocht weer gebasketbald worden bij Pluto. En dat ook nog eens op een spiksplinternieuwe vloer. Het werd gevierd met leuke workshops. Foto: Pluto

Basketballers Pluto vieren opening zaal met drukbezochte inloopavond en workshops

24 juli 2020 om 20:41 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – Eindelijk ging de deur van Sporthal Tarthorst, na weken noodgedwongen op slot te hebben gezeten vanwege de Corona-maatregelen, weer van het slot. Dat heuglijke feit werd bij de Wageningse basketbalvereniging Pluto gevierd met een gezellige en drukbezochte inloopavond voor senioren. Ook kon er gespeeld worden op de geheel vernieuwde vloer.

Drukbezochte workshops

Maar ook de jeugdleden werden niet vergeten. Speciaal voor de jonge basketballers waren er workshops die werden gegeven door de oud-Plutonen Mathew van Tongeren, die momenteel deel uitmaakt van de Nationale 3x3-selectie en Jito Kok, die in de Nationale 5x5-selectie is opgenomen. Het duo werd geassisteerd door twee van hun vrienden uit de 3x3 nationale selectie, Jesse Markusse en Dexter Hope. Ook hiervoor was de animo en zeker het enthousiasme. De jeugdleden maakten dankbaar en fanatiek gebruik van dit buitenkansje. Zowel de jeugd, maar zeker ook de basketbal-internationals waren na afloop moe, maar meer dan voldaan.

‘We hebber er zin in’

Tevredenheid was er ook bij Chris Jongboer, basketbalscheidsrechter en vrijwilliger bij Pluto. ,,Het waren leuke en goed bezochte activiteiten. Ook de trainingen gaan gelukkig weer normaal door en ook de voorbereidingen op de nieuwe competitie, die hoogstwaarschijnlijk in september weer van start zal gaan, kunnen al vast hun aanvang nemen. We hebben er zin in.

Afbeelding
advertentie
advertentie