Burgemeester Geert van Rumund feliciteerde via de telefoon drie Wageningers met hun benoeming in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Geert van Rumund feliciteerde via de telefoon drie Wageningers met hun benoeming in de Orde van Oranje-Nassau.

Drie Koninklijke onderscheidingen

25 april 2020 om 13:00 Algemeen

Op vrijdag 24 april feliciteerde burgemeester Geert van Rumund via de telefoon drie Wageningers met hun benoeming in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege de corona maatregelen helaas geen feestelijke uitreiking. Deze vindt op een later moment dit jaar alsnog plaats in het stadhuis. Wanneer dit plaatsvindt is afhankelijk van het verloop van het coronavirus.

“Vanwege de corona helaas geen feestelijke uitreiking.”

WAGENINGEN - De decorandi werden wel verrast met een prachtig boeket bloemen en een heerlijke lunch box. Een fotograaf was ter plekke aanwezig om, na het telefoontje van de burgemeester, in de deuropening een mooie foto te maken. Burgemeester Van Rumund: ”Het is een bijzondere manier om de decorandi op deze wijze te informeren over hun benoeming. Ik ga ervan uit dat ik later dit jaar persoonlijk de onderscheidingen kan uitreiken. Dan maken we er alsnog een mooi feestje van.”

Jaap Schouls werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Jaap Schouls is een vrijwilliger met enorme staat van dienst. Hij is een onvermoeibaar bestuurder van organisaties die met kerk en maatschappij te maken hebben. Zijn vasthoudendheid en grondige manier van werken zijn kenmerkend. Met zijn betrokkenheid en groot persoonlijk netwerk krijgt hij veel mensen bijeen om zaken voor elkaar te krijgen. Voor de ouderen, de sociaal zwakkeren en andere kwetsbare groepen zet hij zich met grote toewijding in. Hij is secretaris van het Diaconaal WMO Platform Wageningen, medeoprichter Noodfonds Wageningen, voorzitter Interkerkelijk Diaconaal Informatie Punt, mede oprichter Interkerkelijke Stichting ISOFA.


Annie Keukens -van Brakel werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Annie Keukens zet zich op enthousiaste wijze in om de samenleving voor iedereen mooier te maken. Respect voor elkaar en mensen bij elkaar brengen is haar motivatie voor allerlei activiteiten om andere mensen van dienst te zijn en een fijne tijd te bezorgen. Haar inzet voor de VNB bedevaartreizen en voor de organisatie zelf, haar werk voor de RK geloofsgemeenschap en voor de Jolly Singers: zij is een vrijwilliger in hart en nieren.

Ria Kramer-Baars werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Kramer is een bewogen vrijwilligster die oog heeft voor haar medemens. Zij zet zich voor vluchtelingen, voor alleenstaanden en andere kwetsbare mensen. Zij is een warme betrokken hulpverleenster, die al veertig jaar aandacht, tijd en warmte geeft aan mensen die dat kunnen gebruiken. Als bestuurslid van comité Stichting Woord & Daad is zij al ruim veertig jaar actief, in De Talmaborgh en bij pastoraal centrum De Herberg verrichtte zij diverse werkzaamheden.

De traditionele lintjesregen vindt jaarlijks plaats ter ere van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.

advertentie
advertentie