Bart Eulen bezorgde de dvd's afgelopen weekend verkleed als Paashaas.
Bart Eulen bezorgde de dvd's afgelopen weekend verkleed als Paashaas.

Ouderwets een film huren met de Covideotheek

14 april 2020 om 16:28 Algemeen

Naar de videotheek en dan ’s avonds thuis op de bank een film bekijken. Het lijkt een activiteit uit een grijs verleden. Maar het kan weer en het is nog veilig ook. Een aantal Wageningse vrienden is namelijk de Covideotheek gestart en komt dvd’s thuisbezorgen.

Door Kees Stap

Wageningen – “Onze Covideotheek is begonnen als een grap, dat kun je al zien aan de naam”, vertelt Bart Eulen. “Onze vriendengroep heeft veel tijd over nu er minder werk is en opleidingen stilgezet zijn. We kunnen elkaar niet meer live ontmoeten en op een gegeven moment ben je Netflix en Videoland ook wel een beetje zat. Ik vond op zolder een doos met oude dvd’s en heb weer eens genoten van films als Pulp Fiction en One flew over de Cuckoo’s Nest. Toen we via Facetime contact met elkaar hadden, ontstond het idee om een tijdelijke videotheek op te zetten. Het blijkt dat veel mensen nog dvd’s hebben. We hebben inmiddels al zo’n 1200 dvd’s die we gaan bezorgen.”

Het principe van de Covideotheek is simpel. Op de website kun je een film bestellen. De dvd wordt gereinigd en vervolgens tussen 18.00 en 20.00 uur in Wageningen in de brievenbus bezorgd. De volgende dag kan de dvd ingeleverd worden in de brievenbus bij café The Doctor, Markt 14. Of hang de dvd aan een tasje aan de voordeur, dan wordt hij weer opgehaald.

Eulen benadrukt dat de Covideotheek een initiatief is waarmee de vrienden absoluut geen geld willen verdienen. “Er zit geen businessmodel achter. We bieden de films dan ook gratis aan. Het is een tijdelijk initiatief, zonder Corona zouden we dit nooit zijn begonnen. Het is gewoon hartstikke leuk om hiermee samen bezig te zijn. Daarom hebben we in het paasweekend ook verkleed als paashaas kinderfilms bezorgd. Misschien dat we binnenkort ook cola en chips aan gaan bieden, dat past bij gevoel van een ouderwets filmavondje.”

www.covideotheek.nl

advertentie
advertentie