Robert Frijlink gaat met de vlagmobiel op pad om de bevrijdingsvlag te bezorgen.
Robert Frijlink gaat met de vlagmobiel op pad om de bevrijdingsvlag te bezorgen.

Met de bevrijdingsvlag samen de vrijheid vieren

8 april 2020 om 09:11 Algemeen

Kees Stap

Over vier weken vieren we 75 bevrijding. Hoewel er van echt vieren geen sprake is nu alle herdenkingen en festiviteiten zijn afgelast. Om in deze tijden toch samen de vrijheid te vieren, heeft Robert Frijlink een bevrijdingsvlag ontworpen. Hij brengt de vlaggen zelfs desgewenst thuis met zijn vlagmobiel.

WAGENINGEN - Robert Frijlink had de vlag al voor de coronacrisis ontworpen. Hij is naast eigenaar van de Gelderse IJzerhandel ook centrummanager. “We wilden met alle winkeliers in het centrum dat Wageningen in aanloop naar 5 mei één grote bevrijdingsvlaggenzee zou worden. Dat liep goed, er hingen in maart al honderden vlaggen in de stad.”

Toen de coronacrisis uitbrak, sloeg Frijlink aan het nadenken: “Hoe kunnen we nu laten zien dat we beseffen dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn. Hoe kunnen we het gevoel van vrijheid toch nog een beetje glans geven? En dan natuurlijk vanuit je eigen omgeving, veilig op anderhalve meter van elkaar. Deze vlag is daarvoor een mooi middel. Ieder voor zich, maar toch samen laten we zien dat we beseffen wat vrijheid is.”

De vlagmobiel bleek een schot in de roos. “Ik heb afgelopen weekend al tientallen bestellingen weggebracht. Mensen waarderen het initiatief en laten weten dat ze graag meedoen om zo toch samen de vrijheid te kunnen vieren. Ik heb zelfs al bestellingen uit Ede en Veenendaal die graag met ons meevlaggen.”

De vlag is in een Nederlandse en Engelse uitvoering te koop voor €15,00 bij de HEMA, De Proeverij in de Tarthorst en bij de Gelderse IJzerhandel Wageningen. Maar van Robert Frijlink mag iedereen ze ook bestellen via wageningen@gijnet.nl. “Ik spring met alle plezier op de vlagmobiel om ze thuis te bezorgen. En de bezorging is veilig, ze passen precies door de brievenbus. Er zijn genoeg vlaggen op voorraad, maar ik kan ze ook heel snel bij laten drukken.”

advertentie
advertentie