Een feest om een nieuw programma te presenteren

Junushoff heeft het record aantal van 160 voorstellingen geprogrammeerd, met zoals het hooggeëerd publiek van het theater gewend is een flink aantal grote namen én kleine juwelen die speciaal aanbevolen worden. Theaterbezoek is een avontuur en in deze gedigitaliseerde tijden de ultieme analoge ervaring. Het gebeurt nú, hier, en je bent er live bij aanwezig.

WAGENINGEN - Junushoff heeft maar liefst drie avonden Claudia de Breij met #NU in petto, Huub Stapel komt met een voorstelling over het 'Huwelijk', Hadewych Minis zingt en speelt een eerbetoon aan Nederlandse zangeressen, er is toptoneel met acteurs als Hans Croiset, Anne-Wil Blankers, Porgy Franssen, Jacqueline Blom en Louis d'Or winnaar 2018 Bruno Vanden Broecke. Er is oogstrelende dans van onder anderen Scapinoballet. Er zijn heel veel theaterconcerten - van klassiek via tributebands tot Frans Bauer en Giovanca. En natuurlijk jeugd & familievoorstellingen waaronder 'Repelsteeltje en de blinde prinses' (8+) van Theater Rotterdam. De directie van Junushoff struikelt bijna van enthousiasme over alle moois dat het nieuwe seizoen gaat brengen. De website van de schouwburg staat klaar en het nieuwe programmaboek is af te halen bij de Theaterkassa.

Kleine Juwelen

Directeur en programmeur Loek Buys is - naast de grote namen - altijd op zoek naar bijzondere voorstellingen van artiesten die soms minder bekend zijn. Dat levert de kleine juwelen in de Junushoff programmering op. Ook in seizoen 2019-2020 zijn die er volop. Zoals de tweelingzusjes 'Clean Pete' met hun sixties-popliedjes, de finalisten van het Leids Cabaret festival, de alom bekende Frank Lammers die in de huid van Karl Marx kruipt, en de kindervoorstelling Vermiste Dieren van Duda Paiva.

Seizoensopening 
Junushoff opent in september het theaterseizoen met een bijzondere samenwerking met het Wageningse kunstenaarscollectief De Waterlanders. De mannen van de Waterlanders zijn nationaal én internationaal bekend geworden met hun theater- en kunstspektakels. Hun nieuwe stuk Eindgebruikers beleeft in juni z'n première op Oerol en opent in september het theaterseizoen van Junushoff… op de WUR Campus. Zo willen Junushoff en Waterlanders een nieuw publiek bereiken en samen met Wageningen UR de band tussen Campus en stad versterken.

100 jaar Kamermuziek & 140 jaar Junushoff

Junushoff heeft in seizoen 2019-2020 een jubilaris in huis. Stichting Kamermuziek Wageningen viert haar 100e verjaardag met een serie sublieme concerten. Zelf heeft het theater ook wat te vieren. Junushoff is in 1880 opgericht en daarom geeft de schouwburg op 27 mei 2020 een feestje ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan. Het plan is een Bonte Theateravond te organiseren met alle Wageningse gezelschappen en artiesten die een band hebben met de Wageningse schouwburg. Het komend jaar gaat Junushoff verhalen verzamelen: iedereen die een anekdote over- of mooie herinnering aan de schouwburg heeft kan die bij Junushoff kenbaar maken. Van de verzameling verhalen wordt een expositie gemaakt en enkele van de mooiste verhalen krijgen een plaats in het programma op 27 mei.

Muziek

De samenwerking tussen Junushoff en Jazz in Wageningen en de Stichting Kamermuziek levert een serie prachtige concerten op en is een aanwinst voor de Junushoff programmering. De eigen concertprogrammering van het theater is ook flink uitgebreid. Junushoff biedt een scala aan tributebands waaronder het populaire 'Her Majesty' dat een duik neemt in de geschiedenis van de countryrock, en The Fortunate Sons uit de USA met 'A tribute to Creedence Clearwater Revival'. En swingende, stampende, grootse en ontroerende theaterconcerten van onder anderen Ellen ten Damme, Stef Bos, Spinvis, Yuri Honing, Def Americans, De Kift, Eric Vloeimans en nog veel meer.

Wanneer men het programmaboek niet ontvangen heeft is dit gratis af te halen tijdens de openingstijden van de kassa: maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur en zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur aan Plantsoen 3 in Wageningen, of telefonisch aan te vragen via telefoonnummer (0317) 46 55 00 of door een e-mail met naam en adresgegevens te sturen aan info@junushoff.nl.

Als extra service biedt Junushoff tot 23 juli de mogelijkheid om tijdens kassaopeningsuren het vooraf ingevulde bestelformulier direct aan de balie van Junushoff te laten verwerken, waarbij na betaling de kaarten direct meegenomen kunnen worden. Voordeel hiervan is dat men per voorstelling direct de nog beschikbare zitplaatsen bij de kassa van het theater kan uitzoeken.

Meer berichten