Afbeelding

WAVV moeiteloos voorbij zwak FC Lienden

8 maart 2020 om 08:51 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – Met een onvervalste zevenklapper rekende WAVV zaterdagmiddag af met de zwakke middenmoter in de 4e Klasse B, FC Lienden. Door de 7-0 overwinning blijft de ploeg van trainer Moslin Adnane in het spoor van de concurrenten Echteld en Dodewaard, ploegen die achter de ongenaakbare koploper ONA ’53 strijden om de tweeplaats op de ranglijst en ook nog strijden om een periodetitel. Bij rust leidden de Wageningers al met 4-0.

Jacht op vroege openingstreffer

De thuisclub liet vanaf de aftrap duidelijk zien op jacht te zijn op een vroege openingstreffer. Waarschijnlijk gesterkt door het feit, dat een aantal basisspelers van de gasten pas laat in Wageningen arriveerden en er ook wisselspelers op het wedstrijdformulier ontbraken. Waren het eerst nog Lienden-doelman Richard Weiman, het aluminium en slordigheden in de afronding die Wageningse treffers in de weg stonden, maar nadat in de 22e minuut de uitblinker op het Wageningse middenveld, Mike van Schaik, naar de 1-0 voorsprong soleerde, was de ban gebroken.

Druk opgevoerd

Onder impulsen van de veelvuldig mee opkomende WAVV-aanvoerder Glenn Gerritsen, werd de druk op de vesting van FC Lienden meer en meer opgevoerd. Dat resulteerde nog voor rust in treffers van Alain Rothuis, die een vrije trap van Gerritsen attent binnen kon schuiven, Davey Jansen, die goed voorbereidend werk van Floran Rothuis op de juiste waarde schatte en het was diezelfde Rothuis, die de ruststand op 4-0 bepaalde, door een voorzet van zijn broer Alain, bij de tweede paal in het doel te werken.

Feestje voor scheidsrechter en WAVV-spelers

Na rust waren het eerst de gasten die wat speldenprikjes uitdeelden, maar echt in de problemen kwam de WAV-defensie echter niet. Het initiatief werd al snel weer overgenomen en de enen na de andere aanval rolde richting het Liendense strafschopgebied. Omdat de aanvallers de vizieren nog niet echt op scherp hadden staan, duurde het tot de 65e minuut voor de handen weer juichend de lucht in konden. Het was Davey Jansen, die op aangeven van Van Schaik, die zijn productie verdubbelde en zijn ploeg naar de 5-0 schoot. Jansen was ook betrokken bij doelpunt nummer zes. De beweeglijke aanvaller stelde Floran Rothuis in staat om ook zijn tweede doelpunt te maken. Het slotakkoord was aanvoerder Gerritsen, die zijn goede wedstrijd bekroonde met de 7-0. In de slotfase had Jansen de 8-0 eigenlijk nog moeten maken, maar het lukte hem niet om vanaf de strafschopstip zijn hattrick te vervolmaken. Daarna vond ook de goed leidende scheidsrechter Elroy Hogeweide het welletjes en kon de inwoner van Zeewolde zich gaan opmaken voor zijn volgende ‘uitdaging’, een bezoek aan Ziggo Dome voor het ‘Heel Holland zingt Hazes-concert’. De spelers van WAVV maakten er in de kantine hun eigen feestje van.

Prima overwinning

Trainer Adnane was uiteraard tevreden over het optreden van zijn volgelingen. ,,Een prima overwinning, tegen een zwak FC Lienden. Toch was ik er vooraf niet helemaal gerust op. Ook de spelers hoorden van de gebrekkige voorbereiding van Lienden, ook zij zagen een lege dug-out, maar gelukkig pakten ze het, na een wat stroef begin, toch prima op. Eigenlijk was de wedstrijd na onze 2-0 al gespeeld. Zaak is dan wel om gewoon aanvallend te blijven spelen en niet te verslappen. Uiteindelijk deden de jongens dat ook prima. Hoewel er nog wat blessures zijn, had ik toch een brede selectie tot mijn beschikking en kon ik ook de wisselspelers speelminuten geven.”

Vertrouwen op goed eindresultaat

Adnane was ook blij dat de storm rondom het eerste zondag team, dat volgend jaar ophoudt te bestaan, ook weer is gaan liggen. ,,We kunnen ons nu weer volledig richten op de strijd rondom de tweede plaats en de jacht op een periodetitel. Het is nog een lange weg, maar gezien de beleving die er in de groep zit, de prima trainingsopkomst en ook het bij vlagen goede voetbal dat er gespeeld wordt, heb ik daar veel vertrouwen in.”

Overige uitslagen:

SC Feyenoord – Duno 1-1 (Doelpunt Duno: Jochem Jansen)

VV Bennekom – Hierden 4-3 (Doelpunten Bennekom: Niek van Ginkel, Jeffrey Rutgers, Martijn Klein Holte, Nick Stienstra)

Advendo ’57 – SKV 1-1 (Doelpunt SKV: Ludo Oosting)

Sportclub Eefde – OVC ’85 1-2 (Doelpunten: OVC ’85: Nick Bijlsma (2). OVC ’85 periodekampioen)

Eerbeekse Boys – Redichem 2-1 (Doelpunt Redichem: Nando Kersten)

Dodewaard – Wodanseck 4-2 (Doelpunten Wodanseck: Thom van Dijk en Maurice Cornielje)

SC Valburg – ONA ’53 1-4 (Doelpunten ONA’53: Tim Dierkes , Ewoud Bakker, Bas van Dulm (2) en Lenie Onderstal)

WVV Wageningen – EMM 2-0 (Doelpunten WVV Wageningen: Sonny Navest 2)

GVC – Elistha 1-4 (Doelpunt GVC: Ussa Buggu)