WAVV behaalde, op bezoek bij Eendracht 30 in Mook, een fraaie 3-1 overwinning. Voor de Wageningers was Wesley Mortier (links op archieffoto) tweemaal trefzeker. Foto: Dick Martens

WAVV doet goede zaken in Mook

8 maart 2020 om 17:52 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – WAVV heeft zich door een 1-3 overwinning, op bezoek bij Eendracht ’30, prima gehandhaafd in de top van de 2e Klasse I. Dat was ook de opdracht, die trainer Dik Peters van Ton zijn spelers had meegegeven. De opdracht werd perfect uitgevoerd. Bij rust leidden de Wageningers, door een doelpunt van Marvin van den Born al met 0-1. Na rust verdubbelde topschutter Wesley Mortier de score, waarna hij na de aansluitingstreffer van Eendracht ’30, in de slotfase met zijn tweede en WAVV’s derde treffer aan alle onzekerheid een einde maakte: 1-3. Door de winst en de overige resultaten, die voor WAVV allerminst ongunstig waren, neemt de ploeg nu een 3e plaats in met een punt minder, maar ook een wedstrijd minder dan SDOUC. Koploper MASV heeft 35 punten, maar speelde ook een wedstrijd meer dan WAVV.

‘Een goede overwinning’

Trainer Petes van Ton sprak na afloop dan ook over een ‘goede overwinning’. ,,We stonden goed en waren goed aan d bal”, legt hij uit. ,,In tegenstelling tot Eendracht speelden wij gewoon ons 4-3-3-systeem, met opkomende backs die optimaal gebruik maakten van de ruimtes die hen geboden werd. Ook bij balbezit van Eendracht schakelden wij snel en goed om. Mede daardoor gaven we praktisch geen kansen weg en was de overwinning dan ook meer dan verdiend.”