Burgemeester opent tentoonstelling met bladblazer.
Burgemeester opent tentoonstelling met bladblazer.

Opening Hart van Wageningen

2 maart 2020 om 19:29 Algemeen

WAGENINGEN - “Eigenlijk doet iedereen op een bepaalde manier vrijwilligerswerk zou je haast kunnen zeggen. In Wageningen zijn op allerlei manieren veel organisaties bezig met vrijwilligerswerk. Grotere en kleinere. Het werk van al deze organisaties is belangrijk voor de stad. Ik vind het dan ook een eer dat ik de tentoonstelling mag openen”, zegt burgemeester Van Rumund in zijn toespraak.

Vorige week onthulde de burgemeester met een bladblazer de tentoonstelling ‘Hart van Wageningen’. Machteld Speets van Vrijwilligers Centrum Wageningen organiseerde samen met collega’s de tentoonstelling: “Aanleiding van de tentoonstelling is ons 25-jarig jubileum. We maken vrijwilligerswerk onweerstaanbaar in Wageningen. Met deze tentoonstelling doen wij dat op een andere manier dan gewoonlijk. Wat zou er gebeuren als alle vrijwilligers hun werk neerleggen? Vaak is vrijwilligerswerk zo onzichtbaar. We wilden dit op humorvolle laten zien. Tien vrijwillige fotografen koppelden we aan tien vrijwilligersorganisaties. We vroegen hen in beeld te brengen hoe Wageningen er uit zou zien zonder vrijwilligers. Een bijzondere opdracht die tien mooie foto’s opleverde.”

Kunstenaar Erik Langendoen ontwierp de tentoonstelling. Machteld: “We gaven Erik de opdracht om iets te maken dat makkelijk te demonteren is en in een Fiat Panda past. Maar dat ook de aandacht trekt. Natuurlijk wilden we geen ingewikkelde installatie met elektriciteit. Ook moest de tentoonstelling tegen een stootje kunnen. Erik maakte een prachtige, compacte tentoonstelling. We zijn er echt heel blij mee en trots op!”

Het is een reizende tentoonstelling. Dat betekent dat de tentoonstelling op verschillende locaties in Wageningen te zien is. Hij begint in de bblthk en eindigt in het gemeentehuis. “Dat hebben we gedaan, zodat elke Wageninger de tentoonstelling tegen kan komen. Ook is er een quiz ingebouwd. Zes vragen die leuke weetjes over vrijwilligerswerk onthullen”, verteld Machteld.

Tot 11 maart staat de tentoonstelling in de bblthk aan de stationsstraat 2 en vanaf 12 maart op het Startpunt Wageningen aan de Rooseveltweg 408a. Meer informatie is te vinden op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/wageningen/tentoonstelling.

Onderschrift foto: Burgemeester opent tentoonstelling met bladblazer.

advertentie
advertentie