Het succesvolle G-team van SKV viert het kampioenschap uitbundig.
Het succesvolle G-team van SKV viert het kampioenschap uitbundig. Foto: SKV

G-voetbal niet meer weg te denken bij SKV ‘We willen graag nieuwe G-jeugd begroeten’

2 maart 2020 om 12:59 Algemeen

Voetbal is voor iedereen’. Een slogan die door veel voetbalclubs in Nederland wordt gebezigd, waar jongens en meisjes, vrouwen en mannen heel veel plezier beleven aan die sport. Bij te weinig clubs is er ook ruimte voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Door Dick Martens

WAGENINGEN - Hoewel ook de KNVB vindt dat mensen met een beperking moeten kunnen voetballen en dus niemand buitenspel mag staan, is dat niet altijd het geval. Het Wageningse SKV is daarop echter een meer dan positieve uitzondering, want zij zorgen er al ruim dertig jaar voor dat er het zogenaamde G-voetbal gespeeld kan worden.

Astrid Wildekamp, bestuurslid van SKV, met onder andere het G-voetbal in haar portefeuille, geeft een inkijkje in het reilen en zeilen van het G-voetbal binnen ‘haar’ club. ,,Het G-voetbal is niet meer weg te denken bij ons, het is een volwaardige tak binnen SKV, met goede trainers, enthousiaste spelers en meer dan betrokken ouders langs de lijn. We hadden altijd al het senioren G-voetbal, maar sinds 2012 is ook de jeugd actief bij ons. Er wordt gespeeld op een half veld, acht tegen acht of soms ook negen tegen negen, met aangepaste spelregels. Het is geweldig om te zien, hoe de spelers het beleven. Het lijkt soms wel Champions League.” Ook schopten een aantal SKV’ers het zelfs tot het Nederlands elftal.

Indrukwekkende carrière

,,Vooral Wilfred Hennink is wat dat betreft een mooi voorbeeld.” Daarbij doelt Wildekamp op de meer dan indrukwekkende carrière van Hennink, die maar liefst drie keer Europees kampioen en eveneens drie keer wereldkampioen werd en op drie Paralypics speelde. ,,Het mooie is, dat Wilfred nog altijd bij SKV actief is. Samen met trainer Jarno Smit en nog twee assistenten verzorgt hij de trainingen. Maar toch zouden wij heel graag meer jeugdleden willen begroeten, die zijn er momenteel wat minder.

Iedereen kan zich aanmelden, jongens en meisjes. Voor info: gcommissie@skv-wageningen.nl

advertentie
advertentie