WAVV speelde in eigen huis met 2-2 gelijk tegen UNION. Kevin van Woerkom (links op archieffoto) opende voor de ploeg uit Wageningen de score. Foto: Dick Martens

WAVV en UNION delen de punten

16 februari 2020 om 18:09 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – In de 2e Klasse I heeft WAVV de drie punten niet in eigen huis kunnen houden. In het duel met het bezoekende UNION deelden beide ploegen uiteindelijk de punten: 2-2. De thuisclub nam in de 13e minuut door een treffer van Kevin van Woerkom op een 1-0 voorsprong, maar vijf minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Toch ging WAVV wel met een 2-1 voorsprong rusten, met dank aan Marvin van den Born die uit een vrije trap fraai scoorde. De voorsprong kon in het tweede bedrijf echter niet verder uitgebreid worden. Ook omdat de gasten meer felheid aan de dag legden, was de gelijkmaker ook wel verdiend. In de slotfase kregen beide ploegen nog wel mogelijkheden voor de winnende treffer, maar die kam er uiteindelijk niet meer.

‘Wij speelden te gelaten’

,,Ik ben over het eindresultaat wel teleurgesteld|”, somberde WAVV-trainer Dik Peters van Ton na afloop. ,,Gezien de stand op de ranglijst en het feit, dat je wil meedoen om de prijzen was winst geboden. We begonnen wat dat betreft ook prima, maar konden uiteindelijk de beslissing niet forceren. Zeker in de tweede helft speelden we daarvoor veel te gelaten. UNION deed het beter, was feller en gretiger en speelden meer voor de winst dan dat wij dat deden.”