Wageningen in de aanval tegen DSC. Foto: Florien van Dee-Matser

KV Wageningen laat punten in Eindhoven

26 januari 2020 om 12:49 Algemeen

Onder droevige omstandigheden vertrok Wageningen zaterdag richting Eindhoven voor de uitwedstrijd tegen DSC. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het plotseling overlijden van Gertjan van Leeuwen, voorzitter van KV Wageningen.

EINDHOVEN - Vanaf het fluitsignaal kwam Wageningen niet sterk uit de startblokken. Er waren wel kansen maar die werden steevast gemist. Pas nadat de thuisploeg voor 3-1 had gezorgd deed Wageningen iets terug via Landman. De blauwwitten hadden alle kans om bij te blijven maar het zat vaak niet mee. De Eindhovenaren daarentegen hadden het vizier wel op scherp en er stond met vijf minuten te gaan 12-7 op het scorebord. Die laatste minuten leek Wageningen toch iets terug te kunnen doen en wist met de rust de achterstand te verkleinen naar 14-11.

In die eerste helft hadden de coaches aan Wageningse zijde al verschillende wissels toegepast. Zo kwam Michelle in het veld voor Xanne en Matté voor Jeffrey, terwijl de laatst genoemde de plaats innam van Wouter.

De tweede helft leek Wageningen eindelijk de geest te krijgen toen ze inliepen naar 14-13. Ondanks dat bleef het scoringspercentage veel te laag, terwijl DSC er duidelijk een schepje bovenop deed. In een mum van tijd had de thuisploeg een 21-14 voorsprong opgebouwd en hoewel er nog enkele wissels plaats vonden kwamen de blauwwitten ook nu niet meer op het niveau wat je van ze mag verwachten. Eindstand 26-20

Dat de ploeg niet in goede doen was door alle emoties van de afgelopen dag kwam duidelijk tot uiting na de wedstrijd, toen iedereen merkbaar stuk zat.

Wageningen behoudt de derde plaats. Zaterdag gaan ze op bezoek bij Oost-Arnhem, dat de punten aan het begin van de competitie meenam vanuit Het Binnenveld. Revance zou leuk zijn en de mogelijkheid iets in te lopen op de Arnhemmers die op de tweede plaats staan met vier punten voorsprong. Dalto gaat nu alleen aan de leiding doordat zij Oost Arnhem met miniem verschil wisten te kloppen.