Dennis Gudden was zeer verguld met de gift van konijn Dennis (of Denise) voor de Stadsboerderij aan het Spijk. (foto: Kees Stap)
Dennis Gudden was zeer verguld met de gift van konijn Dennis (of Denise) voor de Stadsboerderij aan het Spijk. (foto: Kees Stap)

Afscheid Dennis Gudden met Dennis (of Denise)

Algemeen

Kees Stap

Met lovende woorden van burgemeester Geert van Rumund, de Edese burgemeester René Verhulst en de nieuwe wethouder Maud Hulshof heeft Wageningen afscheid genomen van Dennis Gudden.

WAGENINGEN - Gudden vertrok begin december als wethouder. Vanaf februari gaat hij drie maanden naar Nieuw-Zeeland, vanwege een project van zijn partner. Hoewel Gudden eerder dacht dat hij tijdelijk vervangen kon worden, bleek het toch raadzamer om helemaal te stoppen als wethouder.

Het afscheid van Gudden was op het Werkpunt, waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt passend werk kunnen doen of begeleiding krijgen op weg naar een betaalde baan. De keuze voor deze locatie was passend voor een de mooiste projecten tijdens zijn wethouderschap volgens Gudden. “Als je ziet hoe mensen hier opbloeien, weet je waar je het als politicus voor doet.”

De sprekers roemden naast zijn vakmanschap vooral de kunst van Gudden om verbindingen tot stand te brengen. “Dennis was onvermoeibaar op pad om mensen in de stad te ontmoeten”, aldus burgemeester Van Rumund. “En dat ging vrijwel altijd gepaard met een goed humeur en zijn karakteristieke lach.” Van Rumund had een aantal cadeaus meegenomen voor Gudden. Waaronder een konijn dat bestemd is voor de Stadsboerderij aan het Spijk. Gudden heeft die Stadsboerderij in september geopend. Als afscheidscadeau had hij mensen gevraagd om geld over te maken naar de stichting die het pand beheert. “Bij de opening heb jij de Stadsboerderij een konijn geschonken met de naam Geert of Geertje, omdat het geslacht nog niet bekend was”, sprak Van Rumund. “Hierbij overhandig ik jou het konijn Dennis. Of Denise, want ook van dit dier weten wij nog niet of het een mannetje of vrouwtje is.”

Gudden kon het geschenk zeer waarderen. Hij liet ook nog weten dat hij tijdens zijn verblijf van drie maanden in Nieuw-Zeeland afziet van wachtgeld. Hij gaat het bedrag voor die maanden terugstorten op de rekening van de gemeente.

advertentie
advertentie