Afbeelding

Aanvalsleider Mortier leidt WAVV naar fraaie zege

15 december 2019 om 18:38 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - WAVV heeft op de laatste wedstrijddag van de eerste seizoenshelft prima zakengedaan. Zelf won de ploeg van trainer Dik Peters van Ton, op bezoek bij titelkandidaat met 2-1 en zag daarnaast ook koploper DIO ‘30 een gevoelige nederlaag lijden. Op Sportpark Malburgen in Arnhem was er een hoofdrol weggelegd voor de aanvalsleider van WAVV, Wesley Mortier. De geblokte spits was bijna bij alle gevaarlijke aanvallende acties betrokken en scoorde ook nog eens beide Wageningse treffers. Een publiekswissel kreeg hij niet, maar in blessuretijd mocht hij wel wat eerder gaan douchen dan zijn ploeggenoten, maar dat had een andere oorzaak. Voor rust was hij al tegen een gele kaart aangelopen, om in de hectische slotfase ook nog een tweede gele ‘prent’ te moeten incasseren. Hoewel hij ontstemd was over de veldverwijzing (’Ik deed echt helemaal niets en werd mij die twee kaart echt ‘aangenaaid’), was hij evenals zijn ploeggenoten en trainer Van Ton bijzonder blij met de toch wel verrassende zege.

Strafschop gemist

Beide ploegen begonnen nerveus aan de topper van de 2e Klasse I. De thuisclub had de zenuwen het eerst onder controle, hadden het meeste balbezit, speelden wat meer naar voren, maar tot echte kansen het niet. Die kwam er wel voor WAVV, maar rechterspits Kevin van Woerkom schoot in kansrijke positie voorlangs. Het geschrokken MASV voerde het tempo nog wat meer op en vooral ‘vedette’ Angelo Siep verzuimde in die fase zij ploeg op voorsprong te zetten. Nadat de Arnhemse aanvalsstorm wat was gaan liggen, trokken de gasten het initiatief meer en meer naar zicht toe en hadden eigenlijk met een geruststellende voorsprong de rust in moeten gaan. Maar vooral Yassir Raghi slaagde er niet in om MASV-doelman Stefan Reijnders te passeren. Dat lukte ook Roy de Ruiter niet. Hij faalde vanaf de strafschopstip, nadat Mortier binnen de beruchte lijnen onderuit was gehaald.

Treffers en rode kaart Mortier

In het tweede bedrijf zette WAVV de stijgende lijn voort en dat resulteerde al na drie minuten in de verdiende voorsprong. Goalgetter Mortier ‘hamerde’ de bal vanaf de rand van het strafschopgebied langs de verbouwereerde Reijnders (0-1). Nog geen minuut later leek de Ruiter de Wageningse score al te gaan verdubbelen, maar op het beslissende moment speelde hij de bal te ver voor zich uit. Toch kwam die 0-2 er nog wel. Opnieuw met dank aan Mortier, die in de 55e minuut een lesje ‘koeltjes afronden’ liet zien (0-2). Voor de gastheren werd het nu ‘alarmfase één’ en aangemoedigd door hun supporters werd de jacht op eerherstel, maar zeker ook op de aansluitingstreffer ingezet. Hoewel WAVV ook in die fase het duel al voorgoed op slot kon gooien, kwam de 1-2 met nog ruim 10 minuten en de nodige blessuretijd te spelen, er toch. Het was Orveo Ubbergen die WAVV-doelman Noa Tomatala verschalkte. Wat volgde was een hectische slotfase, met dito situaties in beide strafschopgebieden. Doelpunten leverde het echter niet meer op. Nog wel wat opstootjes en de rode kaart voor de uiteindelijk ‘matchwinner’ Mortier.

Visitekaartje

,,Ja, ik was lekker scherp vandaag”, vond de doelpuntenmaker na afloop. ,,Ik was erop gebrand hier mijn visitekaartje weer eens af te geven. Ik ken natuurlijk veel mensen hier en die heb ik laten zien, nog altijd aardig te kunnen scoren. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om mij, de overwinning was ook een echte teamprestatie en een mooie opsteker richting de tweede seizoenshelft.”

Prima zaken gedaan

Die mening deelde ook zij trainer. ,,In de beginfase waren we even wat zoekende, maar daarna namen we het initiatief en hadden we bij rust al met 3-1 voor moeten staan. Toch vond ik ons over de gehele wedstrijd genomen de verdiende winnaar. Het is dan ook lekker dat je met Wesley een spits met klasse hebt. Hij is ‘goud’ voor ons, maar ik moet ook de rest van de selectie complimenteren. Qua werklust en spelopvatting. Op basis daarvan hebben we vandaag ook de winst gepakt en ook nog eens prima zakengedaan.”