Afbeelding

SKV afgetroefd door oppermachtig VV Veenendaal

30 november 2019 om 19:12 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN -  SKV heeft de vorm waarin het vorige week nog verkeerde in het thuisduel met VV Veenendaal geen passend vervolg kunnen geven. Werd er, op bezoek bij SV Otterlo, met vaak wervelend spel nog een eclatante 5-1 zege behaald, van die brille was op Sportpark De Zoom zaterdagmiddag tegen de koploper van de 3e Klasse B, niets meer te zien. Toch was het onderlinge verschil tussen de nummer één (Veenendaal) en de nummer negen, runner up SKV, voorafgaande aan de regiotopper, maar drie punten. Maar in de wedstrijd was er ‘een wereld van verschil’ tussen beide concurrenten. De ploeg van trainer Marcel van der Hoop werd gedurende 90 minuten bij vlagen overklast. Bij rust keek de thuisploeg al tegen een 0-1 achterstand aan, waarna het in een nog eenzijdiger tweede bedrijf uiteindelijk 0-3 werd voor ‘de Veenendaalse overheersers’.

Kansloos

,,We waren kansloos”, verzuchtte Van der Hoop, nadat hij het duel nog even kort met zijn spelers had geanalyseerd. ,,Veenendaal heeft weliswaar een erg goede ploeg, maar wij hebben het hen wel erg gemakkelijk gemaakt vandaag. Mede daardoor wonnen zij natuurlijk wel verdiend.”

Veenendaalse overheersing

Een analyse die de lading volledig dekte. SKV gaf in de eerste helft nog wel redelijke tegenstand, maar slaagde er niet in om de Veenendaalse defensie echt in de problemen te brengen. Tekenend voor de Wageningse onmacht was wel het feit, dat er in 45 minuten maar één serieuze doelpoging viel te noteren. Die kwam pas vijf minuten voor het rustsignaal van de voet van Niek van Steenbergen. Zijn harde schuiver ging rakelings naast. Daarvoor stonden de bezoekers al op een 1-0 voorsprong, door een treffer van Alfred van Doorn (23e minuut). Het was aan SKV-doelman Dennis van den Berg te danken dat het bij die ene treffer bleef. Vooral zijn redding op een knalharde inzet van Jan van de Kleut was fantastisch. Toch verbloemde die ene tegentreffer de Veenendaalse overheersing enigszins. Als ‘verzachtende omstandigheden’ mocht SKV wel aanvoeren, dat het al voor rust Jeroen van Steenbeek en Jermain Lamers met blessures uit zag vallen.

Vroegtijdige beslissing

Na rust leek SKV, ondanks het feit dat ook Ralph Brugman met een blessure moest afhaken, zich beter te hebben ingesteld op de tegenstander. Direct werd Bart Silvius al in een kansrijke positie gemanoeuvreerd, maar de aanvaller had te veel tijd nodig om doeltreffend te kunnen uithalen. Maar schijn bedroog, want het bleek opnieuw het enige wapenfeit te zijn en te blijven. Veenendaal nam het heft weer in handen en was vervolgens ook nog een dodelijk effectief bij de kansen die het kreeg. Na 54 minuten was het Mohammed Ali Hassan die gebruik maakte van slordig Wagenings balverlies en nog geen twee minuten later was het Gert Jan Snijders die met de derde Veeendaalse treffer het duel al vroegtijdig besliste (0-3).

Maatje te groot

,,Vooral na rust was het verschil groot”, aldus trainer Van der Hoop realistisch. ,,Natuurlijk werkte het feit, dat ik noodgedwongen drie spelers moest wisselen, niet mee. Toch had ik gedacht dat wij Veenendaal beter partij hadden kunnen bieden, zeker na onze goede wedstrijd van vorige week, maar zij waren op dit moment nog een maatje te groot voor ons. We hadden het vanmiddag helaas niet en werden genadeloos afgestraft.”

Overige uitslagen:

Spijkenisse – Duno 1-1

(Doelpunt Duno: Roy Talsma)

vv Bennekom – Go Ahead Kampen  4-2

(Doelpuntenmakers Bennekom: Niek van Ginkel, Jelmer Goedhart, Fabian Mösle en Jorn Hiensch)

Echteld – WVV Wageningen  4-3

GVC – EMM  2-0

WAVV (zat) – SC Valburg  3-1

De Treffers – Redichem  4-1

OVC ‘85 – Oeken  3-1

(Doelpunten OVC ‘85: Jesper Onck, Stijn van der Weerd en Vincent van Weelden)