Afbeelding

Vrouwen WMHC keihard onderuit tegen koploper Push

25 november 2019 om 10:02 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - De vrouwen van WMHC hebben de kans om koploper te worden in de Overgangsklasse A laten lopen. De ploeg ging in een rechtstreeks duel met de lijstaanvoerder, het Bredase Push, keihard onderuit. Het duel was eigenlijk al voor rust beslist. Nadat de ploeg van trainer Michiel Franck na een dramatische start in het eerste kwart, waar al tegen een 0-3 achterstand werd aangekeken, schoot Kiki ‘Binki’ Bink, die attent reageerde na een strafcorner weer wat hoop in de Wageningse harten. Maar het bleek uiteindelijk ‘valse hoop’, want Push stelde alweer snel orde op zaken en gingen beide ploegen met een 1-5 tussenstand richting de thee ging. Ook na rust trad er nauwelijks verbetering op in het spel van de Wageningse vrouwen. Al snel stond de 1-6 op het scorebord, waarna de thuisploeg nog even tegenstribbelde in het vierde kwart, door treffers van Elena Colmer en Lieke Visser. Het slotakkoord kwam toch weer van een Bredase stick, zodat de gasten met een 3-7 overwinning en een versteviging van de koppositie, goedgehumeurd huiswaarts konden keren.

‘Zijn we wakker?’

De thuisploeg begon zeker gemotiveerd aan ‘de slag om de koppositie’, maar die motivatie ebde echter veel te snel weer weg. Dat toch ongenoegen van coach Franck, die na het eerste kwart zijn speelsters weer bij de les probeerde te krijgen. ,,Zijn we wakker?”, galmde het over de Bongerd. ,,Waarom zijn we juist nu niet scherp, tegen de beste ploeg in onze competitie?”, was zijn tweede vraag richting zijn bedremmeld kijkende selectiespeelsters. Om direct over te schakelen op ‘de oplossing’. ,,Laat je niet meer zo makkelijk passeren, laat je ‘mannetje’ ook niet zo gemakkelijk van je weglopen. Laat die stand los en ga je eigen wedstrijd weer spelen.”

Tweede plaats stevig in handen

Helaas voor de fanatieke coach, sloeg de vonk niet meer echt over. Alleen in het laatste kwart liet zijn ploeg even zien, waartoe het daadwerkelijk in staat is. Echter kwam die opleving, om nog een positiever resultaat uit het vuur te slepen, te laat. Door het verlies, het laatste duel voor de winterstop, is de marge tussen Wageningen en de Bredase koploper nu vijf punten. Maar die tweede plaats heeft Francks formatie ook stevig in handen, want achtervolger Zwolle heeft weer vijf punten achterstand op WMHC.