WAVV won de lastige uitwedstrijd tegen hekkensluiter Quick 1888 met 4-2. Kevin van Woerkom (links, op archieffoto) scoorde tweemaal. Foto: Dick Martens

WAVV neemt lastige horde met succes

10 november 2019 om 20:04 Sport

Door Dick Martens

WAGENINGEN – Op voorhand leek het uitduel bij Quick 1888 voor WAVV een eenvoudig klusje te gaan worden. De Nijmegenaren waren tenslotte de hekkensluiter van de 2e Klasse I, terwijl de ploeg van trainer Dik Peters van Ton in de top van die klasse bivakkeerde. Toch hadden de gasten de nodige moeite met de speelwijze Quick. Het versterkte middenveld bleek niet zomaar te willen wijken voor de aanvallend ingestelde Wageningers. Maar uiteindelijk werd de horde toch genomen en kon er met een 2-4 overwinning huiswaarts gekeerd worden.

Opgelucht

,,Natuurlijk ben ik over de uitslag tevreden”, aldus een opgeluchte Peters van Ton. ,,Maar zeker over ons spel voor rust niet echt. We hadden het moeilijk, maar hadden het geluk dat we op cruciale momenten scoorden. Toch hadden we voor we na ruim 25 minuten spelen de score openden (doelpunt Kevin van Woerkom) al ruim voor moeten staan. We misten een drietal enorme kansen.”

Tweede plaats op de ranglijst

Na de Wageningse voorsprong kroop Quick wat uit de verdedigende schulp en kwam in die fase ook verdiend op 1-1. ,,Maar vlak voor rust kwamen we, uit het niets, toch weer op voorsprong, door een vrije trap van Jonathan Slootmans (1-2).” De rust benutte Peters van Ton om wat omzettingen te kunnen doen, om op die manier meer grip op het middenveld te krijgen. ,,We gingen nu met de punt naar voren spelen en kregen daardoor meer grip. Ook nu scoorden we weer op een gunstig moment de 1-3, opnieuw door Kevin (van Woerkom). Vervolgens hadden we kansen op meer, maar misten die. Quick nam weer meer initiatief en ook nu kwamen zij weer dichterbij (2-3). Gelukkig hadden we de kracht om er nog een laatste offensief uit te persen en met succes, want Melvin van Osenbruggen zorgde voor de 2-4. Een belangrijke overwinning, in een wedstrijd waar wij het bij vlagen erg lastig hadden.” Door de winst en het gelijke spel van koploper MASV stegen de Wageningers naar de tweede plaats op de ranglijst, met nog maar een punt achterstand op de Arnhemmers.