Peter Paul Tonen (Lionsclub), overhandigt de AED aan Geert Engelen (speeltuin Tuindorp). Naast hem staat Frans Seesing (Stichting Jan van Berkum) en  Bas Arents (Lionsclub). (Foto: Bob Nagel - PR-LCW)
Peter Paul Tonen (Lionsclub), overhandigt de AED aan Geert Engelen (speeltuin Tuindorp). Naast hem staat Frans Seesing (Stichting Jan van Berkum) en Bas Arents (Lionsclub). (Foto: Bob Nagel - PR-LCW) (Foto: )

AED voor jarige speeltuin tuindorp

WAGENINGEN - Afgelopen zaterdag bestond speeltuin Tuindorp 65 jaar. Er was open huis, met kraampjes, spelletjes en een rad van fortuin. Ter gelegenheid hiervan boden de Lionsclub Wageningen en de Stichting Jan van Berkum de speeltuin een AED-apparaat aan. "Ik hoop, dat hij nooit nodig zal zijn", zei voorzitter Peter Paul Tonen van de Lionsclub tijdens de overhandiging. De Stichting Jan van Berkum draagt de naam van een oud-lid van de Lionsclub, dat bij overlijden een bedrag achterliet voor eenmalige ondersteuning van goede doelen in Wageningen. Alle toezichthouders van de tuin hebben inmiddels een reanimatiecursus gehad. Ook door de leverancier zal nog een uitleg worden gegeven, waarbij ook een huisarts en cardioloog uit de Lionsclub ondersteuning zullen geven. Als de tuin open is kan het zo nodig ook in de buurt worden gebruikt, in geval van een hartstilstand of hartritmestoornissen. Ook was AED-Wageningen met een kraampje aanwezig, nieuw in de gemeente. De oprichtingsakte werd een week eerder belangeloos verzorgd door notariskantoor Smit en Moorman. AED-Wageningen wil zich inzetten om van Wageningen een veilige en volledig gedekte AED-zone te maken en te onderhouden. Ook is men van plan opleidingen te gaan verzorgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden