Matchmakers aan slag.
Matchmakers aan slag. (Foto: HSC Matchmakers)

Matchmakers heren niet opgewassen tegen slaggeweld Wyck Lions

Na vorige week de eerste winst van het seizoen te hebben behaald, moesten de heren vrijdag thuis aan de bak tegen de koploper Wyck Lions uit Wijk bij Duurstede. Met veteraan Piet op de pitcherplaat had de tegenstander het lange tijd moeilijk om de ballen fatsoenlijk weg te slaan. Helaas moesten de Matchmakers zich uiteindelijk toch gewonnen geven aan het slaggeweld van hun tegenstander.

WAGENINGEN - De Wyck Lions begonnen sterk aan de wedstrijd met drie back-to-back homeruns in de eerste inning. Ook de rest van de ploeg sloeg verre ballen in het buitenveld, waar voor de Matchmakers de snelle linksvelder Hugo veel van deze ballen wist te vangen. In de derde inning nam hij zelfs alle uitjes voor zijn rekening. Mede hierdoor werden er tot en met de vierde inning geen punten gemaakt in navolging van de drie homeruns.

De Matchmakers hadden aan slag moeite met de harde ballen van pitcher Dylan van de Wyck Lions. Hoewel er geregeld een speler op de honken kwam met een binnenveld-hit of een vier wijd, mocht dit niet tot scoren leiden.

Vanaf de vijfde inning begonnen de heren uit Wijk bij Duurstede door te krijgen hoe ze de ballen van Piet moesten raken zonder ze gelijk in de handschoen van Hugo te slaan. Er werden in de vijfde inning zo zes honkslagen geslagen waardoor er evenveel punten binnenkwamen. Ook de Matchmakers bleven slaan, maar wisten niet door het binnenveld van de tegenstander te komen.

In de zesde en zevende inning sloegen de Wyck Lions nog even door. Met acht honkslagen werden er nog zeven punten binnengeslagen. Passend voor de wedstrijd was het laatste uitje een vangbal door Hugo. In de zesde inning kwamen de Matchmakers weer veelvuldig op de honken. Met de honken vol was het aan Maarten om eindelijk wat punten binnen te slaan. Met een strakke tik door het midden van het veld, sloeg hij twee punten binnen en redde zo de eer van de Wageningse heren. Helaas bleef het de rest van de wedstrijd bij deze twee punten.

De Matchmakers maakten in totaal zestien vangballen, waarvan Hugo er acht op zijn naam schreef. Pitcher Dylan van de Wyck Lions maakte in totaal vijftien uitjes. Eindstand: 2-16 verlies voor de Matchmakers.

www.matchmakers-wageningen.nl

Meer berichten