Afbeelding

Derde Wageningse Wandeling gaat door het herfstbos

20 oktober 2019 om 19:14 Algemeen

WAGENINGEN - Het is herfst, de bladeren vallen weer. Bij uitstek de tijd van het jaar om lekker door het bos te stampen. Daarom vindt op zondagmiddag 3 november de derde Wageningse Wandeling plaats. Een initiatief van Ilonne Bongers van Bas Buitensport en Wim Huijser.

In maart trok een lang lint van honderd wandelaars door de Wageningse uiterwaarden. Op 21 juni, de avond van de langste dag, wandelden zestig liefhebbers vanaf de Haagsteeg door het Binnenveld naar Achterberg en over de Laarserberg terug.

Dit keer is een route van iets meer dan 11 kilometer uitgezet door het mooie bosgebied dat Wageningen rijk is. Hoe er precies wordt gelopen blijft nog een verrassing, maar in elk geval wordt er om 13.00 uur gestart voor Hotel de Wageningsche Berg.

De afgelopen weken is er eindelijk weer flink wat regen gevallen. Op sommige plaatsen kunnen de paden daarom modderig zijn. Ook wordt er niet altijd over vlak terrein gelopen. Goede wandelschoenen zijn daarom zeker geen overbodige luxe. Voor de Wageningse Wandeling geldt: het gaat door, weer of geen weer. Deelname is gratis. Van tevoren opgeven is niet nodig.

advertentie
advertentie