Afbeelding

Vrouwen WMHC winnen opnieuw

13 oktober 2019 om 21:24 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - In de Overgangsklasse zijn de vrouwen van Wageningen aan een prima reeks bezig. Het team van trainer Michiel Frank speelde voorafgaande aan het thuisduel tegen Helmond, vier wedstrijden. Alleen het openingsduel tegen in- en tegen Zwolle werd verloren. Vervolgens werd er alleen maar gewonnen en dat driemaal op rij. Daar kwam zondagmiddag een vierde zege bij. Met 2-1 was het een weliswaar moeizame 2-1 zege, maar de vreugde was er niet minder om. Door de zege bezet WMHC nu de tweede plaats, met een achterstand van drie punten op het nog steeds ongeslagen Push.

Verdiende voorsprong

Wageningen nam tegen Helmond na tien minuten verdiend de leiding. Het was Myrthe Jonker die voor haar verdedigster kroop en vervolgens de Helmondse keepster verraste (1-0). WMHC bleef de aanval zoeken op zoek naar meer treffers, maar hoewel de kansen er waren, bleef de Helmondse verdediging toch overeind, met de keepster als uitblinkster. Zij verijdelde onder andere, met een geweldige reflex, een venijnige doelpoging van Vera Thissen. Maar vlak voor rust was zij volstrekt kansloos op de inzet van Lieke Visser.

Spannende slotfase

De 2-0 voorsprong leek na rust de opmaat te gaan worden voor een nog grotere voorsprong en dus een regelmatige en onbedreigde overwinning. Maar dat werd het niet. Het lukte WMHC niet om die bevrijdende derde treffer op het scorebord te krijgen. En nadat Helmond tien minuten voor tijd zelfs de aansluitingstreffer maakte werd het toch nog een spannende slotfase. Maar verder dan die enen tegentreffer liet de thuisclub het niet meer komen en werd de magere 2-1 score uiteindelijk toch nog over de streep getrokken.