Afbeelding

Onbedreigde en ruime overwinning WAVV

13 oktober 2019 om 17:01 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – WAVV heeft in eigen huis passend revanche genomen op de nederlaag van vorige week tegen een veel feller Eendracht ‘30. Slachtoffer van de dadendrang van de volgelingen van trainer Dik Peters van Ton, was het Didamse DVC ‘26. Na de bliksemstart van de thuisclub, die direct de 1-0 voorsprong opleverde, leek het duel al voor rust te worden beslist, maar het bleef uiteindelijk bij die ene treffer van Marvin van den Born. Het scenario van voor de rust herhaalde zich na rust. Nu was het Mike Jansen die, naar voren geslopen, in de 46e minuut de 2-0 aantekende. Wat volgde was een oppermachtig WAVV en een met de moed der wanhoop verdedigende tegenstander. Het leverde nog eens twee treffers op, die beiden gescoord werden door ‘sluipmoordenaar’ Wesley Mortier. De 4-0 toverde bij spelers, trainers en supporters een bevrijdende glimlach op het gezicht.

De wil om te winnen

Vanaf de aftrap was duidelijk, dat het smetje van vorige week snel moest worden weggepoetst. De opdracht meegegeven door Peters van Ton, was niet tegen dovemansoren gesproken. Het voorbereidend werk was na vier minuten spelen, van Kevin van Woerkom, de perfecte afronding kwam van de voet van Marvin van den Born (1-0). ,,Het was jammer dat we na die snelle goal vergaten door te drukken”, keek Peters van Ton terug. ,,De kansen kregen we daarvoor ruimschoots. Gelukkig ging dat na rust stukken beter. Na de 2-0 konden we de absolute wil om te winnen ook in doelpunten uitdrukken. Natuurlijk hadden we met wat meer overzicht en oog voor elkaar de score nog verder uit kunnen breiden, maar die 4-0 is natuurlijk ook een prima uitslag, waar we verder mee kunnen.”

De kers op de taart

Na de 2-0 vlak na rust regen de kansen zich aaneen. Roy de Ruiter, Wesley Mortier en Idi Duraku kregen fraaie mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar het duurde toch nog tot de 67e minuut voor Mortier koeltjes een strafschop benutte, nadat collega-spits in het strafschopgebied onderuit was gehaald (3-0). ‘De kers op de taart’ kwam ook van de meedogenloze ‘rechter’ van Mortier. Niet voor het eerst kwam ook nu de voorzet van middenvelder Van den Born (4-0). Volgende week, op bezoek bij UNION, zal moeten blijken of de stijgende lijn kan worden doorgezet.