Afbeelding

Koploper ONA ’53 heeft in stadsderby moeite met WVV Wageningen

13 oktober 2019 om 09:05 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – Op Sportpark Van Ketwich Verschuur stond zaterdagmiddag weer een heuse stadsderby op het programma. In de 4e Klasse troffen thuisclub en koploper ONA ‘53 en ‘de Zoombespelers’ WVV Wageningen, de nummer negen op de ranglijst elkaar. De toeschouwers kregen een spannend duel voorgeschoteld, waarbij de bezoekers het de koploper erg lastig maakten, maar in de slotfase, bij een 2-2 stand toch nog onderuit gingen en met een 3-2 nederlaag genoegen moesten nemen.

Rode kaart

ONA ‘53 had een goede start en kwamen door een doelpunt van Bjorn van de Brink op voorsprong (1-0). ,,Maar vervolgens verzuimden wij verder afstand te nemen”, vond ONA ‘53-trainer Marcel Nijhuis. ,,Daardoor kwam Wageningen beter in de wedstrijd en kreeg ook nog een aantal opgelegde kansen. Gelukkig bleven we in die fase overeind.” Maar juist in die hoede Wageningen-fase, kregen zij een domper te verwerken. ,,Pieter van de Broek kreeg de rode kaart voorgehouden”, somberde Marco Rou, trainer van Wageningen. ,,Maar in ondertal kregen we vlak voor rust nog een prima kans om met 1-1 de rust in te kunnen gaan, maar de lob van Arjan van de Broek stoot vlak voor de doellijn over het doel.”

Geen beste wedstrijd

Maar wat voor rust niet lukte, scoren, lukte in de 52e minuut wel. Een fraaie aanval van Wageningen werd behendig afgemaakt door Brian Steensma. ,,We begonnen veel te slap aan de tweede helft”, vervolgt Nijhuis. ,,Gelukkig herpakten we ons na die gelijkmaker wel weer en kwamen we halverwege de tweede helft door Ewoud Bakker weer op voorsprong (2-1) en door een eigen inzet van Wageningen-speler Nino Jansen zelfs op 3-1. In de slotfase kregen we het na de 3-2 van Wageningen nog wel even lastig, maar konden de voorsprong gelukkig vasthouden. We zijn dan ook erg blij met deze winning. Het was geen beste wedstrijd van onze kant en hopelijk kunnen we dat volgende week weer rechtzetten.”

Stappen gemaakt

Ondanks de nederlaag vod Wageningen-trainer Rou dat zij het goed hadden gedaan tegen de koploper. ,,We hebben bij vlagen goed mee gevoetbald en dat met tien man. Het was jammer dat de 3-2 wat laat viel. ONA raakte toch in paniek, maar de tijd was helaas te kort om de gelijkmaker nog te kunnen forceren. Maar we maken wekelijks stappen en dat is goed om te zien.”