Afbeelding

DTS’35 en Bennekom komen in regioderby niet tot scoren

5 oktober 2019 om 20:29 Sport

door Dick Martens

EDE – De supporters van DTS ‘35 en vv Bennekom, maar ongetwijfeld ook de spelers en hun coaches, zullen ongetwijfeld met spanning naar hun onderlinge confrontatie hebben uitgekeken. Vooral omdat er in een dergelijke derby veelal ook ‘spanning en sensatie’ te zien is. Maar wat dat betreft steleden beide teams teleur, al was er wel spanning, af en toe sensatie bij kleine opstootjes, maar daar waar de meeste liefhebbers voor kwamen, het goede voetbal, werden zij door het optreden van de beide teams toch wat teleurgesteld. De 0-0 einduitslag was dan ook een juiste weergave van de onderlinge confrontatie, met de thuisclub voor rust de betere ploeg en de Bennekomse gasten speelden na rust het betere voetbal. Overigens eindigden beide teams wel met tien spelers, omdat zowel DTS-middenvelder Remco Speelziek, alsook Bennekommer Tjalling Kamerman tweemaal de gele kaart voorgehouden kregen van scheidsrechter Spoler.

Kansen voor beide ploegen

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de derby. Dat leverde daarom ook weinig spektakel, laat staan, gevaarlijke situaties in beide strafschopgebieden op. De eerste opwinding ontstond na ruim 25 minuten spelen. Een vloeiende DTS-aanval leidde plotseling tot een drie tegen één situatie, maar Jamal Ouassif, het eindstation van de aanval, verzuimde om doeltreffend af te drukken. Het was wel het sein voor Bennekom om wat meer naar voren te gaan voetballen en die strijdwijze leverde in de slotfase van de eerste helft nog een tweetal ‘dotten’ van kansen op. Eerst was het Joris Klein-Holte die miste en in de rebound slaagde ook ploeggenoot Mex Bakker er niet in om DTS-doelman Robin Franken te verschalken. De ‘brilstand’ bleef dan ook ongewijzigd op het scorebord staan.

‘Bloed Zweet en Tranen’

In de rust schalde het ‘Bloed, Zweet en Tranen’ van André Hazes uit de luidsprekers. Waarschijnlijk inspireerde de tekst de bezoekers, want zij kwamen een stuk gedrevener uit de kleedkamer dan de gastheren. ,,We speelden inderdaad een stuk beter dan voor rust”, vond ook Bennekom-trainer Arnold Brehler. ,,In de eerste helft hadden wij niet veel in te brengen. Het was allemaal te afwachtend en in een te laag tempo, maar ook veel te slordig. We herstelden ons vlak voor rust enigszins en konden die lijn na rust doortrekken.”

Gele kaarten

Toch duurde het nog tot de 60e minuut voor het de Bennekommers ook een echte kans opleverde, maar de inzet van Joris Klein-Holte miste kracht en richting. De wedstrijd werd vervolgens wat evenwichtiger, met dreiging in beide strafschopgebieden, maar opwinding was er pas weer na ruim 70 minuten spelen, nadat Bennekommer Kamerman zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. DE ongelukkige middenvelder was voor rust betrokken bij een klein opstootje, nadat Jasper Verstraten hem had geslagen. Scheidsrechter Spoler weigerde de rode kaart te trekken, maar suste het gekrakeel met een gele kaart voor beide kemphanen.

Man of the Match

De numerieke minderheid bracht Bennekom niet echt van hun stuk. Gegroepeerd werd er toch nog de aanval gekozen en het was aan DTS-doelman Franken te danken, dat de thuisclub niet op achterstand kwam. Niet voor niets werd Franken na afloop van de derby verkozen tot ‘Man of the Match’. Toch eindigde het duel niet alleen qua score ‘in balans’, maar ook qua spelers, want in de slotfase incasseerde ook Remco Speelziek zijn tweede gele kaart en kon voortijdig de douche opzoeken. In de stand kwam echter ook geen verandering meer.

0-0 was de verhouding

,,Ik vond dat we met name voor rust minder scherp waren”, analyseerde Bennekom-aanvoerder Just Berends na de puntendeling. ,,Dat mag eigenlijk nooit, maar zeker niet in een derby. We werden pas wakker na dat opstootje met Tjalling (Kamerman). We hadden voor rust zeker op voorsprong moeten komen, dan hadden we de wedstrijd kunnen gaan controleren en misschien de winst kunnen pakken. Helaas bleef het 0-0 en konden we ook na rust het verschil niet meer maken. Toch kan ik leven met het gelijke spel hoor. OP basis van het spel in beide helften, was dat wel de verhouding.” Ook ‘zijn’ trainer kon uiteindelijk leven met de puntendeling. ,,DTS is een goede ploeg, waartegen wij prima partij hebben gegeven. En als je een vergelijking trekt met beide helften is die 0-0 wel terecht. Natuurlijk hoop je op wat meer spektakel, maar dat zat er vanmiddag niet in.”