Afbeelding

Onmachtig WAVV laat zich aftroeven door feller Eendracht ‘30

6 oktober 2019 om 17:32 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – WAVV heeft zichzelf zondagmiddag een slechte dienst bewezen. Op een kletsnat Sportpark Van Ketwich Verschuur liet de ploeg van trainer Dik Peters van Ton zich volledig aftroeven door een veel feller en gedrevener spelend Eendracht ‘30. Bij rust keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust konden de Wageningers niet veel meer aan de achterstand veranderen. Pogingen daartoe strandden veelvuldig in schoonheid, maar ook nu kon er geen echte vuist worden gemaakt. Nadat de ploeg uit Mook de voorsprong nog tot 0-3 had uitgebreid, was de treffer van Jonathan Slootmans slechts voor de statistiek (1-3).

Valse start

WAVV begon matig aan de wedstrijd en keek al binnen 2 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Natuurlijk is dan nog tijd genoeg om de opgelopen schade te repareren, maar de thuisclub trof in de gasten uit Mook een hecht collectief die dat echter niet liet gebeuren. De gasten werden daarbij geholpen door het spel van de volgelingen van Peters van Ton. Er werd slordig gespeeld, te veel balverlies gelden en zelf werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Het gevolg was dat na 24 minuten spelen de 0-2 op het scorebord stond. De eerste WAVV -kans viel pas rond het half uur spelen te noteren, maar de inzet van aanvoerder Mike Jansen miste kracht en precisie. Toch leek de aansluitingstreffer er nog voor rust te komen, maar ook de 100% kans was niet aan Lennart van de Peppel besteed. Zo bleef de stand 0-2, omdat ook Eendracht de kansen die het nog kreeg niet wist te benutten

Totale offday

,,De eerste helft was verschrikkelijk slecht”, somberde Peters van Ton. ,,Een totale offday van de hele ploeg. Het leek wel of we angst hadden om te voetballen. Echt onbegrijpelijk. Je maakt van tevoren duidelijke afspraken, we zouden vooruit voetballen, veel druk naar voren geven, maar daar was niets van terug te zien.” Door een dubbele wissel (Roy de Ruiter en Melvin van Osenbruggen voor Marvin van den Born en Lennart van de Peppel) probeerde Peters van Ton het tij te keren, maar ook dat bracht niet echt veel soelaas. ,,We gingen 4-4-2 spelen, om wat meer aan het voetballen te kunnen komen. Aanvankelijk leek dat te gaan lukken, maar ook gaandeweg de tweede helft ging het weer mis. Nee, het zat er vandaag echt niet in.”

Snel vergeten

De analyse van Peters van Ton klopte perfect. Toch moet het ook voor hem een desillusie gewest zijn, om zijn ploeg zo matig te zien acteren. Ook het de laatste weken zo geroemde spitsenduo, Wesley Mortier en Idi Duraku, samen al goed voor 9 treffers, kwam in het stuk niet voor. ,,We hebben de ellende veelal over onszelf afgeroepen en waren niet in staat om de wedstrijd nog een positieve wending te geven. Snel vergeten en volgende week revanche op onszelf nemen.”, aldus Peter van Ton tot slot.