WAVV speelde in Wehl met 2-2 gelijk tegen Concordia. Wesley Mortier (op archieffota) was een van de doelpuntenmakers.

WAVV in Wehl niet voorbij Concordia

29 september 2019 om 18:12 Algemeen

door Dick Martens

WAGENINGEN - WAVV heeft de uitstekende en doelpuntrijke seizoensopening geen gevolg kunnen geven. Na de ruime ‘zevenklapper’ vorige week tegen het kansloze Varsseveld, leek Concordia Wehl, dat vorige week onderuitging bi Union, het volgende slachtoffer te gaan worden van de dadendrang van de ploeg van trainer Dik Peters van Ton. Maar het liep toch even anders in het natte Wehl. Bij rust leidden de Wageningers nog met 1-2, maar na rust stokte de doelpuntenmachine en lukte het de thuisclub nog de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Die 2-2 stand stond er ook na ruim 90 minuten voetballen nog op het scorebord.

Te veel ruimte

,,Het was van onze kant zeker geen beste wedstrijd”, vond Peters van Ton. ,,Hoewel we dat wel hadden afgesproken, speelden we niet kort op de man en gaven Concordia te veel ruimte, waar zij bij tijd en wijle ook nog eens goed van profiteerden. Toch hadden we het niet eens zover hoeven laten komen, omdat we binnen vijf minuten al drie echt opgelegde kansen kregen. Toch speelden we in die fase wel het betere voetbal en kwamen mede daardoor ook verdiend op voorsprong (doelpunt: Idi Duraku). Vervolgens vergaten we ‘vanuit balbezit’ te gaan spelen en ‘hoger druk’ te zetten. Daarom zag ons spel er in het verdere verloop van de eerste helft niet echt goed meer uit.” Ondanks die mindere periode was het Wesley Mortier, die zijn ploeg nog voor rust op een 1-2 voorsprong zette.

Teleurstellend

,,In de rust heb ik wat omzettingen gedaan”, vervolgt Peters van Ton. ,,De opdracht was de ruimtes kleiner te maken, zodat we wat makkelijker zouden gaan voetballen. Toch kwam ook dat er niet echt uit. Ik vond Concordia zelfs beter spelen dan wij. Wij brachten te weinig, speelden zonder lef en waren niet meer bij machte de wedstrijd te kantelen.” Dat deed de thuisclub wel en kwamen, ondanks het feit dat zij door een directe rode kaart, tot een tiental waren gereduceerd, op gelijke hoogte (2-2). ,,Al met al was het teleurstellend van onze kant”, aldus Peters van Tons slotconclusie.