Afbeelding

Popronde 2019

23 september 2019 om 09:30 Algemeen

Op donderdag 26 september presenteren meer dan 35 acts zich bij de 24 deelnemende locaties. De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen.

WAGENINGEN - De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ‘n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden door een landelijke selectie commissie ongeveer 135 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. Popronde is een kweekvijver van talent en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carrière in de muziekbusiness. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden: De Staat, Dotan, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, Kensington, Haevn en nog vele anderen.

De deelnemende podia in Wageningen zijn onder andere The doctor pub, de bblthk en Café Daniels, maar ook niet voor de hand liggende locaties zoals de HEMA en de Gelderse IJzerhandel. Verder heeft er een flinke groei dit jaar plaatsgevonden van het festival. Het is namelijk van 18 naar 24 locaties gestegen. Wageningen heeft afgelopen jaar namelijk een flink aantal ondernemers erbij gekregen zoals de pas geopende conceptstore LUUCX (gelegen aan de markt), restaurant Zilvr en iets verderop in de Herenstraat de platenzaak Re-Turn Records. Daarnaast doet al een aantal bekenden van Wageningen dit jaar voor de eerste keer mee, zoals de groenste zaak in de Bergstraat Ons Zaden, Café Het Centrum in de Kapelstraat en Unitas, die kortgeleden zijn verhuist naar het oude LUCA/Het Gat in de Herenstraat. Daarnaast doet het gemeentehuis ook mee dit jaar. Tijdens het wachten bij de receptie kunnen bezoekers nu genieten van Baer Traa die vanaf het plateau in de centrale hal optreedt.

Dit jaar zal het festival weer officieel om 16.00 uur worden afgetrapt bij de HEMA en aansluitend zal een optreden plaatsvinden van singer-songwriter Aidan & the Wild. Later die avond zullen de overige artiesten starten in de rest van de binnenstad om 20.00 uur. Vanaf 00.30 uur zal in Café Loburg de afterparty losbarsten met een optreden van Fjaler, met aansluitend de after-after party georganiseerd in samenwerking met MiniCulture en kan er tot in de late uurtjes nog gedanst worden. De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk.

Kijk voor informatie op www.popronde.nl.

advertentie
advertentie