De 14-jarige Sara Martinez hoopt volgend jaar april in Cuba op De Wylde Swan te stappen.
De 14-jarige Sara Martinez hoopt volgend jaar april in Cuba op De Wylde Swan te stappen.

Sara wil zeilen op de Wylde Swan

28 augustus 2019 om 10:39 Algemeen

Zeven weken zeilen van Cuba naar Harlingen. De 14-jarige Sara Martinez maakt hiermee haar grote droom waar. Maar het is geen vakantie, de school gaat ook op het schip gewoon door.

Door Kees Stap

WAGENINGEN Sara gaat na de zomervakantie naar 4 VWO Technasium op CSG Het Streek in Ede. Toen er vorig jaar op school een infoavond was over Masterskip de Wylde Swan wist Sara het meteen: hier wil ik mee! “Het wordt een onvergetelijke reis waar ik heel veel ga leren. Kinderen die meevaren leren veel over zichzelf, krijgen veel zelfdiscipline en worden er heel zelfstandig van. Gelukkig vonden school en mijn ouders het ook goed en dus stap ik 8 april in het vliegtuig naar Cuba. Samen met 28 andere kinderen vaar ik dan in zeven weken over de Atlantische Oceaan terug naar Nederland.”

Zeven weken zeilen
én school

Masterskip de Wylde Swan neemt leerlingen die belangstelling hebben voor natuurwetenschappen en techniek mee op de zeilreis. De leerlingen beleven onder deskundige leiding van docenten en crew een onvergetelijk avontuur. Ze ondervinden al zeilend aan den lijve wat natuurkundige krachten betekenen. Ze zeilen ‘s nachts onder de sterren en leren navigeren. Ze zien de gevolgen van geologische en ecologische verschijnselen om zich heen.

Geen vakantie

Sara realiseert zich maar al te goed dat haar zeilreis geen vakantie wordt. “Elke ochtend moet ik vier uur zelfstudie doen. ‘s Middags zijn er verdiepende lessen die met het zeilen of de natuur te maken hebben, gegeven door docenten die meegaan. Ook moet ik mee helpen op de boot met koken wassen en schoonmaken. ‘s Avonds of ‘s nachts moeten we ook twee uur wachtlopen. Het lijkt me echt geweldig, ik heb er zoveel zin in.”

Crowdfunding

Er is echter nog een probleempje voordat Sara het ruime sop kan kiezen: de reis kost ruim 7.000 euro en die moet Sara zelf betalen. Dat redt ze niet met haar spaarpot en haar krantenwijk voor De Stad Wageningen. “Daarom heb ik een website gemaakt en een crowdfundingsactie opgezet om geld te werven. Ik ben blij met alle giften, grote en kleine van mensen die mij deze reis gunnen en helpen mijn droom waar te maken. De eerste actie die ik begonnen ben is de nieuwsbrief. Mensen kunnen zich voor minimaal 10 euro abonneren Dan kunnen ze mij op deze unieke onderneming bijna 1 jaar lang volgen. Daarnaast kunnen ze zich aanmelden voor een sponsordiner en kunnen ze mij benaderen voor allerlei klusjes als de hond uitlaten, auto wassen of bijles. Voor bedrijven zijn er allerlei mogelijkheden voor sponsoring.”

Kijk voor alle mogelijkheden om Sara te steunen op saragaatzeilen.jouwweb.nl.

advertentie
advertentie