Afbeelding

Kinderactiviteiten in de bblthk

20 augustus 2019 om 12:08 Algemeen

WAGENINGEN - Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus zijn er in de bblthk diverse activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Je kan aan de slag gaan in een virtuele wereld, (strip)tekenen, robots programmeren, lekker knutselen aan LEGO-robots of heerlijk achterover leunen en genieten van het poppentheater of de film Superjuffie. De week trapt af met Theater Popsop op maandagochtend, die de voorstellingen ‘De stadsmuis en de veldmuis’ en ‘De leeuw en de muis’ vertoond.

Op maandagmiddag en vrijdagmiddag kunnen kinderen (strip)tekenen met tekenaar Erwin Dijkhoff.

Dinsdag 27 augustus kun je leren programmeren met Ozobotjes, kleine apparaatjes die jouw kleurinstructies zullen opvolgen. Of wil je aan de slag met Scratch? Met dat programmeer-programma maak en speel je je eigen Pong-spel. Diezelfde middag kan jij je eigen Virtual Reality wereld bouwen. Daarbij komt je zelf ontworpen virtuele wereld tot leven met een smartphone en een VR-bril. Na al het leren tijd voor wat ontspanning? Op dinsdag is vanaf 18.30 uur de film Superjuffie te zien.

Op woensdag 28 en donderdag 29 augustus zijn er workshops waarin kinderen met LEGO zelf een kleine robot gaan bouwen en leren deze te programmeren. Er is LEGO WeDo voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar. LEGO Mindstorms is voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.
Kijk voor alle tijden en het reserveren van een plek op www.bblthk.nl.

advertentie
advertentie