Henk Blaauw geniet als mensen een fijne tijd hebben in de jachthaven en de stad. (foto: Kees Stap)
Henk Blaauw geniet als mensen een fijne tijd hebben in de jachthaven en de stad. (foto: Kees Stap)

Varende gasten genieten van de stad

Algemeen

Tevreden kijkt Henk Blaauw rond in de Wageningse jachthaven. “Er zijn deze zomer veel passanten die hier komen aanmeren. Extra leuk is dat ze vaak spontaan een paar dagen in Wageningen blijven.”

Door Kees Stap

WAGENINGEN - De voorzitter van watersportvereniging VADA is vaak te vinden in de jachthaven. “Al is het maar voor een kop koffie op ons kantineterras met geweldig uitzicht op de Rijn. Vaak maak ik dan ook een praatje met onze gasten. Deze week sprak ik een echtpaar uit Barendrecht dat de Neder-Rijn afzakte richting Arnhem. Ze kenden Wageningen niet en hadden de avond voordien de stad verkend. Ik werd getroffen door hun enthousiasme. Ze wilden dan ook graag wat langer blijven, maar wilden weten wat er dan te doen was in onze stad of in de buurt. Gelukkig liggen in ons clubhuis folders over Wageningen en omgeving en kon ik ze ook verwijzen naar de website www.proefwageningen.nl. Daarop staat wat er in Wageningen te doen is. Met de folders konden ze zo op pad, want er staan handige routes fiets- en wandelroutes in. Altijd fijn dat we dan ook de leenfietsen van de jachthaven kunnen meegeven.”

Varen, fietsen en wandelen

Volgens Blaauw is de Wageningse jachthaven populair bij vakantiegangers. “Het wordt de laatste jaren alleen maar drukker. Veel ouderen gaan lekker varen en nemen dan de fietsen en de wandelschoenen mee om ook op de wal wat te beleven. Onze haven is populair omdat je hier ook kunt tanken en drinkwater kunt innemen. Onze havenmeester en ikzelf geven de mensen dan graag tips over de stad en de omgeving, zodat ze wat langer blijven dan ze van plan waren.”

Genoten

Zo trof Blaauw het echtpaar uit Barendrecht een paar dagen later opnieuw. “Ze hadden genoten van hun verblijf in Wageningen en omgeving. Beeldengalerij het Depot had indruk op ze gemaakt en het daarnaast gelegen arboretum Belmonte, bovenop de Wageningse berg . Ze roemden het prachtige uitzicht wat je daar hebt over de Betuwe. Met de fiets waren ze vervolgens naar natuurgebied De Blaauwe Kamer gegaan, waar ze ook een prachtige wandeling hebben gemaakt. De volgende dag hebben ze via het knooppuntennetwerk een rondje gefietst over de Veluwe. Op de terugweg zijn ze nog bij Hotel De Wereld binnengelopen en de foto’s bekeken waarop de vrede getekend is. Ook hadden ze daar even een kop koffie op het terras meegepikt.”

Leuke tijd

Blaauw geniet er van als de bezoekers in de jachthaven hem zeggen dat zij een leuke tijd hebben gehad in Wageningen. “Altijd leuk om bezoekers een beetje op weg te helpen en te horen dat ze dat waarderen. Ik word er zelf ook vrolijk van. Tegen alle passanten zou ik dan ook graag zeggen: tot ziens in Wageningen!”

advertentie
advertentie