Foto:

Blik op Vrijheid in Movie W

WAGENINGEN - De afgelopen 80 jaar hebben veel mensen moeten vluchten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verlieten velen hun dorp of stad in Nederland en in de decennia daarna zochten mensen hier een veilig thuis. De situatie in hun geboorteland, de reden voor hun vlucht en de manier waarop ze een nieuw leven hebben gevonden, verschilt per land, per tijd en per persoon.

In zes indrukwekkende filmportretten vertellen mensen in 'Blik op Vrijheid, Vluchtverhalen Toen en Nu' over hun ervaringen met onvrijheid, de vlucht en de aankomst in Nederland. De serie beslaat acht decennia en alle verhalen hebben een binding met Gelderland. Het eerste portret is van Teun Jordaan die in 1940 als kleine jongen met zijn ouders Rhenen ontvluchtte vanwege de Duitse overheersing. Het laatste portret is van Sham Hassan, een nu 18-jarig meisje dat in 2016 vanuit Syrië naar Nederland kwam in nu in Nijmegen woont.

Op 17 mei is 'Blik op Vrijheid' te zien in Movie W. Deze keer een speciale editie met vooraf een lopend buffet verzorgd door Food of Cultures. Na afloop van de films volgt een Q&A met de makers en een van de geportretteerden. Bestel nu kaarten op de website van Filmhuis Movie W (www.moview.nl) of stuur een email voor reserveringen naar info@foodofcultures.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Masood Eslami 0634758446.

Kaarten voor de film inclusief buffet zijn €26. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Stichting Zora die Blik op Vrijheid heeft geproduceerd. Losse filmkaarten zijn verkrijgbaar bij Movie W voor €8.50

Meer berichten