Foto:

Moeder en zoon willen samen Europa veroveren

WAGENINGEN - Elmar Theune uit Wageningen en haar zoon Jasper Munnichs, die inmiddels in Utrecht woont, staan beiden op de kandidatenlijst van Volt voor de Europese Verkiezingen. Op 23 mei kan er gekozen worden. Moeder en zoon zetten zich samen in voor een sociaal, duurzaam en democratisch Europa. Volt is de eerste Europees georganiseerde partij, die in heel Europa campagne voert met dezelfde idealen en hetzelfde verkiezingsprogramma.

Jasper sloot zich als eerste aan bij Volt. Bij het eerste artikel in een landelijk dagblad dacht hij: "Eindelijk. Dit is precies wat Europa nodig heeft. Europeanen die met een positief geluid, samen aan hun toekomst willen werken." Hij meldde zich direct aan en begon de perscontacten voor Volt te organiseren. Inmiddels heeft hij zijn studie stopgezet en zet hij zich voltijds in als vrijwilliger: "De grote uitdagingen van deze tijd, zoals klimaatverandering, migratie en de groeiende ongelijkheid gaan over landsgrenzen heen. Met Volt wil ik Europeanen de mogelijkheid geven die uitdagingen gezamenlijk aan te pakken."

Elmar is jarenlang politiek actief geweest in Wageningen, zo is ze raadslid en wethouder geweest voor de PvdA. Jasper vroeg haar mee naar de oprichtingsvergadering van Volt. Ook zij werd gegrepen door de positieve energie van deze groep jonge mensen: "Ik ben ervan overtuigd dat veel van onze problemen alleen Europees kunnen worden aangepakt. Voor mij is vooral de klimaatcrisis belangrijk. Naast Volt zet ik me daarom ook in voor energiecoöperatie ValleiEnergie. Maar lokale inzet alleen is niet genoeg. Er is ook politieke actie nodig. Europese landen moeten elkaar vasthouden om niet tegen elkaar te worden uitgespeeld."

Volt staat voor een nieuwe energie voor Europa. De Europese partij is actief in alle landen van de EU en doet in acht landen mee aan de Europese verkiezingen. Volt wil de EU hervormen en pleit voor een EU-brede CO2-taks, eerlijke belastingen voor multinationale ondernemingen en meer inspraak van de burger. Het doel is een democratisch en daadkrachtig Europa, dat zich staande kan houden in een veranderende wereld.

Meer berichten