Tijdens het LandGOEDfestival komt de historie van het zogeheten Gelders Arcadië tot leven.
Tijdens het LandGOEDfestival komt de historie van het zogeheten Gelders Arcadië tot leven. (Foto: )

Adellijk genoegen op LandGOEDfestival in Arboretum Belmonte

De vijf Gelders Arcadië-gemeenten in de Veluwezoom organiseren dit jaar en volgend jaar het LandGOEDfestival. Met 'Gedroomd Land' zorgt muziektheater De Plaats voor de hoofdact in Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Rheden.

WAGENINGEN - Tijdens dit festival komt de historie van het zogeheten Gelders Arcadië tot leven. De sinds 2007 samenwerkende gemeenten beogen met dit festival de bekendheid van de zone Gelders Arcadië, waarin meer dan 100 landgoederen en buitenplaatsen, onder een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Muziektheater De Plaats, die met succes onder meer het jubileum 'Wageningen 750-jaar stadsrechten' opluisterde, voert in het weekend van 17 tot 19 mei vier voorstellingen in Wageningen op. De theatervoorstelling 'Gedroomd land' verplaatst zich over drie locaties in het Arboretum Belmonte. Het levert een dynamisch spektakel op. Op zaterdag wordt tussen de twee voorstellingen een landgoed-programma opgetuigd met voor ieder wat wils; voor jong en oud.

Burgemeester Geert van Rumund opent het festival op zaterdag 18 mei om 13.00 uur waarna je adellijk kunt verpozen in de sfeer van de historische buitenplaats. Wil je weten hoe de adel leefde op een landgoed? Hoe meisjes voor de strijk zorgden en knechten zich naar de wens van de FAMILIE voegden? Twee werelden die niet zonder elkaar is voor te stellen, maar toch niet met elkaar versmolten.
En ben je benieuwd of je over adellijke skills beschikt? Laat je testen. Ervaar de hindernissen van een lakei. Leer stijlvol tafeldekken en eten hoe het heurt als baron of barones. Maar je kunt je ook laten fotograferen op het bordes van het oude verdwenen landhuis Belmonte. Wees getuige van een heus schermduel. Poeder je pruik en ga op de foto. Ontdek je eigen familiewapen, maak daarvan een afdruk. Tijdens compacte rondleidingen en mini-colleges leer je meer over de geschiedenis van het Arboretum. Beklim de watertoren op de Wageningse Berg om uit te kijken over het landgoed.

Als afsluiting van deze geheel gratis en stijlvolle dag wordt de film The King's Speech getoond in de open-lucht-cinema van het stadion op de Wageningse Berg.

Voor meer info en tickets zie www.geldersarcadie.nl

Wil je dineren op vrijdag- en zaterdagavond voor de voorstellingen (ook mogelijk zonder bezoek):
https://widget.yourticketprovider.nl/?cid=580548&productid=30537#/tickets/30537

Meer berichten