Selko Smits.
Selko Smits. (Foto: )

Elke dag de grootste pret met leerlingen

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Selko Smits aan de beurt.

Naam: Selko Smits.
Geboren: Op 9 augustus 1966.
Woonplaats: Wageningen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Vrijgezel en dat vind ik prima.
Hobby's: Poolen, klussen, lezen en technisch ontwerpen.
Opleiding: MBO Modevakschool, MBO Handel en Economie, Beroepsvolwasseneducatie en nu bezig met HBO Docent Techniek. Daarnaast heb ik veel cursussen gevolgd om het vak Diensten en Producten te mogen geven.
Huidige beroep: Ik heb twintig jaar gewerkt bij de Maxis, van vakkenvuller tot manager. Daarna ben ik het onderwijs ingerold als docent. Nu geef ik les in Diensten & Producten en Techniek op het Pantarijn in Rhenen.
Wat vind je leuk aan dit werk: Elke dag de grootste pret met leerlingen tussen de 12 en 16 jaar. Mooi om te zien dat niet alleen ik, maar ook vooral de leerling zelf trots is op datgene wat hij of zij gemaakt heeft. Ik vind het belangrijk dat leerlingen nog steeds iets met de handen kunnen maken. Of dat nu een appeltaart of een bureaulamp is.
Verder actief: Ik heb 1,5 jaar geleden een klushuis gekocht waar ik met veel plezier nog steeds elke dag iets in verbouw. Daarnaast bij ik elk jaar vrijwilliger bij DanceSquare tijdens het bevrijdingsfestival.
Stamcafé: Poolcafé Infinity: poolen doe ik steeds minder, maar ik drink er graag een Radler 0.0.
Favoriete club: Nederlands elftal, maar op het moment kan ik ook genieten van Ajax.
Favoriete krant: nu.nl
Favoriete CD/muziek: Michael Jackson, jaren 80 house en Queen.
Favoriete sport: Om te zien; kickboksen, van Rob Kaman in de jaren 80 tot Rico Verhoeven van nu.
Favoriete vakantieadres: Naar mijn broer Dirk Smits in Klagenfurt, Oostenrijk.
Slecht in: Ik ben altijd iets kwijt, of neem dingen mee die niet van mij zijn (laatst nog een afstandsbediening van iemand).
Goed in: Weetjes, klussen, poolen, tutorial kijken op YouTube en dan zelf doen. Gaat nog goed ook.
Hekel aan: Buitenlandse studenten op de fiets die de verkeersregels niet kennen of niet willen kennen. Ga maar eens een rondje rijden rondom de Jumbo en nu fietsers daar voorrang hebben gekregen kom je er helemaal niet meer weg.
Spijt van of over willen doen: Ik had graag eerder al mijn HBO al gehaald willen hebben. Vooral in een tijd waar snel typen nog niet de norm was.
Goede voornemens: Meer rust pakken. Studie en klushuis tegelijkertijd zorgt ervoor dat ik soms vergeet te genieten van een gewone dag.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Buitenaardse wezens ontmoeten.
Lelijkste plekje in Wageningen: Olympiahal, het uitzicht van mijn moeder op de Harnjershof.
Mooiste plekje in Wageningen: 't Spijk.
Estafettestokje gaat naar: Drik Westland.
Omdat: Een echte Wageninger en een hele aardig man die altijd klaar staat voor zijn dochters.

Meer berichten