WAVV doelman Jeffrey Rutten moest diverse keren vol aan de bak tegen de luchtmacht van het bezoekende Longa'30.

WAVV veel kansen, weinig doelpunten

25 maart 2019 om 18:30 Algemeen

WAGENINGEN – Als kansen niet worden benut, dan vraag je om moeilijkheden, luidt een onbeschreven voetbalwet. Mogelijkheden om de winst binnen halen was duidelijk aanwezig, maar WAVV weigerde om met scherp te schieten. Longa’ 30, dat speelt voor het kampioenschap, deed dat twee keer wel (1-2).

Door Gert Budding

Vooral in de eerste helft werd er scherp getackeld ook verbaal vielen de nodige woorden. Scheidsrechter Broekman gebruikte zijn macht met het uitdelen van gele prenten vanwege felle tackles en commentaar. Longa heeft een fysiek sterke ploeg en daar had de defensie van WAVV het toch behoorlijk lastig mee. De Wageningse doelman Jeffrey Rutten kon stevig aan de bak bij de hoge voorzitten. Longa is geen ploeg die de aanval zoekt over verschillende schijven, de bal circuleerde vaak kort en werd vervolgens hoog in het vijandelijke doelgebied gelanceerd. De verdediging van de bezoekers uit Lichtenvoorde speelden niet zachtzinnig. Toch lukte het Marvin van de Born met een subtiele pass, dat deed hij veelvuldig, na vijf minuten spelen Kevin van Woerkom in stelling te brengen. De Renkumer scoorde beheerst toen een verdediger met zijn eigen doelman in botsing kwam. Dit was kennelijk het startsein om de remmen los te gooien, hierna waren er niet de leukste momenten op een voetbalveld. Longa was getergd, grimmig. Het gehandicapte team van WAVV knokte als leeuwen, maar werden vaak op eigen helft gedrukt, ondanks het feit dat er kansen waren om de voorsprong uit te bouwen. Nog voor de pauze kwam Longa op gelijke hoogte 1-1. Mike Molenaar kreeg na de hervatting een ultieme kans op 2-1. Hij faalde. Een kwartier voor tijd stond iedereen verbaasd toen scheidsrechter Broekman pardoes de bal op de stip legde, naar een omstreden handsbal van een WAVV-er: 1-2.