Blijdschap na het behalen van het kampioenschap bij het team. (foto: Patricia Brouwer) Foto: Patricia Brouwer

Korfballers KV Wageningen kampioen

11 maart 2019 om 19:19 Algemeen

Zaterdag stond de laatste wedstrijd op het programma in de Hoofdklasse B voor Wageningen. Ze moesten op bezoek in Harderwijk bij het reeds gedegradeerde Unitas, dat de laatste jaren een moeilijk te bestrijden tegenstander was.

WAGENINGEN - Dat bleek ook zaterdag weer, toen de thuisploeg de gehele eerste helft het initiatief had. Wageningen startte zonder de geblesseerde Jasper Broenink en Wouter ter Maten. Met het oog op de play-offs bleven zij aan de kant en Chris den Hartog en Ernstjan de Vries waren hun vervangers. Het was in het begin dan ook niet verwonderlijk dat niet alles even gladjes verliep. De invallers deden het weliswaar naar behoren maar dat vakken niet op elkaar ingespeeld waren brak toch wel op. De rust brak aan met een 15-14 voorsprong voor de thuisploeg en de blauwwitten waren zich ervan bewust dat ze de tweede helft uit een ander vaatje moesten gaan tappen.

Helaas bleef Unitas na rust het initiatief houden en er moest iets geforceerd worden. Allereerst kwam toch Wouter ter Maten in het veld en ook Jasper Broenink maakte zijn opwachting. De laatste alleen aanvallend voor Chris den Hartog, terwijl Chris de verdedigende taak bleef vervullen. Dit alles resulteerde in een inhaalrace en bij de stand van 25-25 kon Wageningen eindelijk het heft in handen nemen en toonde opnieuw aan bij een achterstand niet van opgeven te weten. Zaterdag a.s. staat de eerste play off gepland tegen Groen Geel uit Wormer in de eigen thuishal Het Binnenveld. Een week later reist Wageningen af naar Wormer. AW.DTV is tweede geworden in de poule van Wageningen en gaat in de play-offs spelen tegen Tempo, de nummer 1 van Hoofdklasse A. Al met al breken er spannende weken aan voor Wageningen.

Doelpuntenmakers: Steven Landman 9x, Eline van Veldhuisen, Xanne Ketelaar, Nena Ellermeijer en Wouter ter Maten 3x, Chris den Hartog en Iris Ilekhomon 2x en Ernstjan de Vries en Jasper Broenink 1x.