Hannie Preuter en Linda Lingbeek roepen iedereen op om langs te komen op de filmavond in het Heerenstraat Theater.
Hannie Preuter en Linda Lingbeek roepen iedereen op om langs te komen op de filmavond in het Heerenstraat Theater.

Benefietavond voor Free a Girl met de aangrijpende film ‘Sold’

24 januari 2019 om 11:38 Algemeen

Om geld in te zamelen in de strijd tegen kinderprostitutie is er op dinsdag 29 januari een speciale benefietavond in het Heerenstraat Theater met de film ‘Sold’. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Free a Girl.

WAGENINGEN - Na het succes van vorig jaar komt er een tweede editie van Lock me Up Free a Girl in Wageningen. Van maandag 13 t/m zaterdag 19 mei komen op de Markt bij Café de Tijd weer twee hokken te staan, waarin deelnemers zich twaalf uur lang vrijwillig laten opsluiten. Regio-ambassadeurs Hannie Preuter en Linda Lingbeek willen dit keer ook door het jaar heen allerlei acties en evenementen organiseren. De filmavond is daar het eerste resultaat van. “Vorig jaar hebben we in Wageningen maar liefst 15.000 euro ingezameld. Het is een mooie uitdaging om daar overheen te gaan. We hebben gemerkt dat er in Wageningen veel draagvlak is voor dit onderwerp. We zijn met diverse organisaties en bedrijven in de stad in gesprek om te kijken hoe we met hen kunnen samenwerken.”

De voorstelling van de film ‘Sold’ in het Heerenstraat Theater is het eerste resultaat van deze samenwerking. “Een unieke voorstelling”, zeggen Hannie en Linda. “Deze film heeft nog nooit in Nederland gedraaid. Mede door de inzet van het Heerenstraat Theater, die ook nog eens de zaal ter beschikking stellen, is het gelukt om hem naar Wageningen te halen.” De film vertelt het verhaal van Lakshmi, een jong meisje uit Nepal dat in de kinderprostitutie in India gedwongen wordt. Een aangrijpend drama over hoe het met 1,2 miljoen zeer jonge meisjes in India gesteld is. Kaarten voor deze avond kosten € 29,50. De opbrengst komt volledig ten goede aan de stichting Free a Girl. Kaarten reserveren kan via www.heerenstraattheater.nl/freeagirl.

Naast de acties zijn Hannie en Linda uiteraard ook al druk bezig met de week in mei. “We hebben een extra oproep aan mannen om mee te doen. De symbolische reden is dat het in de landen waar kinderprostitutie plaatsvindt, voornamelijk mannen zijn die het misbruik in stand houden. Hoe bijzonder zou het zijn als in Wageningen mannen die een vuist willen maken tegen kinderprostitutie, zich vrijwillig in de hokken laten opsluiten!”

Hannie en Linda roepen iedereen op om langs te komen op de filmavond. Maar ze zoeken ook nog deelnemers en vrijwilligers. Die kunnen contact opnemen via lockmeupwageningen@gmail.com of 06-50266656. Kijk voor meer info op de Facebookpagina van Lock me Up Free a Girl Wageningen.

advertentie
advertentie