KV Wageningen wint van hekkensluiter

17 december 2018 om 12:43 Algemeen

De korfballers van Wageningen wonnen zaterdag in eigen huis ruim van hekkensluiter Unitas/Perspectief (29-18) en door het verlies van koploper AW.DTV van Dalto, komt Wageningen nu op hetzelfde aantal wedstrijdpunten als AW.DTV.

WAGENINGEN - De wedstrijd in Sportcomplex Het Binnenveld startte met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de eerder in de week plotseling overleden Adri van Dee, clubman in hart en nieren. Daarna volgde een wedstrijd met twee helften. In de eerste helft een Unitas/Perspectief met veel beleving en een Wageningen dat moeizaam scoorde. Wageningen stond na 10 seconden op een 1-0 voorsprong, maar daarna lag het initiatief bij de ploeg uit Harderwijk dat vlot uitliep naar een 1-4 voorsprong. De ploegen kwamen bij 6-6 weer op gelijke hoogte en tot de rust bleef het gelijk op gaan, met uiteindelijk een 12-11 voorsprong voor Wageningen. Na de rust kantelde het beeld volledig. In slechts een paar minuten tijd liep Wageningen uit naar 15-11 en trok door naar 17-11. Unitas deed nog iets terug met 17-13, maar bij 21-13 was de ploeg lam geslagen. Van de beleving in de eerste helft was niets meer over, nu was het Wageningen dat vrij de wedstrijd uitspeelde, uitmondend in een 29-18 overwinning.

Komende zaterdag speelt Wageningen in Amsterdam tegen Rohda. De Amsterdammers stonden op gelijke hoogte met Wageningen, maar verloren zaterdag bij Mid Fryslan, waardoor ze nu samen met Oost Arnhem en Dalto twee punten minder hebben dan Wageningen en AW.DTV.

Doelpuntenmakers: Steven Landman (7), Wouter ter Maten (6), Eline van Veldhuisen en Koen Kieft (4), Jasper Broenink (3), Xanne Ketelaar (2), Michelle van den Tempel, Nena Ellermeijer en Ernstjan de Vries (allen 1).