Afbeelding
Sport-Shots.nl / Erik Mulder

Korfballers revancheren zich

14 januari 2019 om 14:52 Algemeen

Door een bijzondere competitieplanning troffen de korfballers van Wageningen en Rohda elkaar in de laatste competitie wedstrijd van 2018 en in de eerste van 2019. Vlak voor kerst werd er nipt verloren in Amsterdam (29-28), maar voor het oog van het thuispubliek in Het Binnenveld revancheerde Wageningen zich zaterdag met een 30-26 overwinning.

WAGENINGEN - De wedstrijd begon gelijk op, en het was Rohda dat als eerste een voorsprong van twee punten op het scorebord zette (4-6). Daarna was het Wageningen dat het initiatief had en uitliep naar 14-10 bij rust. De helft van de doelpunten in de eerste helft kwamen bij de vier dames vandaan. Zij sprongen goed in het gat dat een deel van de heren lieten vallen door hun regelmatig zwakke schoten. Jasper Broenink was daarentegen opvallend zuiver.

Na rust kwamen de heren op gang, en 3 minuten na de hervatting van de wedstrijd was het gat door hen 6 punten (17-11). Een mooie overwinning lag in het verschiet, ware het niet dat het vak met Jeffrey van Huenen en Wouter ter Maten moeite had met scoren. Rohda kwam daardoor terug tot 18-16, maar omdat het andere vak wel bleef scoren was het gevaar even geweken (20-16), en liep Wageningen zelfs weer uit naar 6 punten (27-21). Rohda gaf niet op, mede geholpen door het nog steeds moeilijk scorende vak aan Wageningse kant (27-25). De wedstrijd was inmiddels in de laatste minuten beland en het scenario van drie weken terug, waarin een voorsprong aan het eind werd ingeleverd, leek zich opnieuw te gaan uitrollen. Toen gebeurde waar je alleen maar op kan hopen. Jeffrey van Huenen, die al meer dan een half uur niet had gescoord, scoorde tweemaal en stelde daarmee de zege veilig.

Rohda tuimelt door het verlies van de 2e plaats af, Wageningen en Dalto zijn daar blijven staan en koploper AW.DTV staat nog steeds 2 punten voor. Komende zaterdag speelt Wageningen in Arnhem tegen Oost-Arnhem.

Doelpuntenmakers: Jasper Broenink, Steven Landman (7), Jeffrey van Huenen (4), Wouter ter Maten, Nena Ellermeijer (3), Eline van Veldhuisen, Iris Ilekhomon (2), Xanne Ketelaar, Michelle van den Tempel (1).