De transformatie en nieuwbouw van de voormalige Mouterij-locatie aan de oostzijde van de Churchillweg in Wageningen, is afgerond.
De transformatie en nieuwbouw van de voormalige Mouterij-locatie aan de oostzijde van de Churchillweg in Wageningen, is afgerond. Foto: Frits Hogewoning

Nieuwbouw Mouterij aan Churchillweg afgerond

12 december 2018 om 13:58 Algemeen

De transformatie en nieuwbouw van de voormalige Mouterij-locatie aan de oostzijde van de Churchillweg in Wageningen, is afgerond. Vorige week hebben Combinatie Mouterijnoort en Bouwbedrijf Van Swaay de sleutels van de laatste van 176 nieuwe studentenkamers aan studentenhuisvester Idealis overgedragen.

WAGENINGEN - Vanaf 2002 werden door Van Swaay Projectontwikkeling, de gemeente Wageningen en VolkerWessels Vastgoed de eerste plannen gemaakt voor een nieuwe woonwijk op de locatie van de toenmalige Bavaria Mouterij, Hogeschool Diedenoort en de Pantarijn ambachtsschool. Een plek die zowel dicht bij het centrum ligt, als op de route richting de WUR-campus, en uitermate geschikt is voor een nieuwe kleinschalige woonwijk. In 2008 is het mouterij-complex gesloopt. Enkele karakteristieke panden bleven gespaard en werden later in samenwerking met Stichting BOEi gerestaureerd tot vier woningen. Daarna werden 10 twee-onder-één-kapwoningen aan de Beatrixlaan gebouwd, 19 gezins- en seniorenwoningen aan de Mouterij, en tenslotte nog 18 gezinswoningen en 176 studentenkamers. De gebouwen zijn veelal ontworpen met een knipoog naar het rijke verleden van de locatie. Nu is het de thuisplaats voor een mix van gezinnen en studenten, ieder met een eigen dynamiek. Idealis is enthousiast over de zojuist opgeleverde studentenkamers. Directeur-bestuurder Sylvie Deenen beaamt “Idealis is erg blij met de kwalitatief hoogwaardige studentenkamers op deze mooie locatie. De nieuwbouw aan de Mouterij draagt bij om de druk op de kamermarkt in Wageningen te verminderen en de nieuwe huurders zijn erg enthousiast om hier te mogen wonen!”.
“We zijn blij dat het gebied rondom de Mouterij nu is afgerond en een fraaie nieuwe woonbuurt is geworden.” Wim van Veldhuizen vervolgt: “Vanuit Van Swaay zijn we langer betrokken geweest dan we vooraf hadden bedacht. We zijn als gevestigde Wageningse ontwikkelende bouwer trots op het eindresultaat. Een gemêleerde buurt met een eigen karakter, waar de stad Wageningen ook trots op kan zijn”. Aan de overkant van de Churchillweg -in deelgebied De Ambacht- werden door Combinatie Mouterijnoort al 60 woningen gerealiseerd. De laatste 21 Herenhuizen aan de Churchillweg zijn momenteel te koop en worden naar verwachting in 2019 gebouwd. Deze vormen de afsluiting van project Mouterijnoort. Combinatie Mouterijnoort vof is een samenwerking tussen Van Swaay Projectontwikkeling bv en VolkerWessels Vastgoed bv.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie