Glenn Nijhuis, Wiljan Visser en Sylvian Schuman van BioCheck Wageningen.
Glenn Nijhuis, Wiljan Visser en Sylvian Schuman van BioCheck Wageningen.

BioCheck Wageningen

Algemeen

Sinds 15 november werkt Sport & Gezondheid De Plataan samen met BioCheck BV. BioCheck is een landelijk opererend herstel- en vitaliteitscentrum voor chronische vermoeidheid en burn-out klachten. Met De Plataan als centraal gelegen behandelcentrum kunnen bedrijven uit het hele land voortaan hun zieke medewerkers bij BioCheck Wageningen aan hun herstel en re-integratie laten werken.

WAGENINGEN - Vermoeidheidsklachten door stress, burn-out of fybromialgie zijn goed te behandelen, mits er voldoende inzicht is in het herstelvermogen. Daarom is deskundige begeleiding van groot belang.

Wiljan Visser (eigenaar), Glenn Nijhuis (manager) en Sylvia Schuman (manager) van Sport en Gezondheid De Plataan zijn gespecialiseerd in de BioCheck methode. Zij begeleiden cliënten naar een gezonder leven en de re-integratie naar werk. De Plataan heeft de speciale testapparatuur en trainingsfaciliteiten daarvoor in huis.

Wiljan Visser vertelt: “BioCheck is een herstelmethode voor iedereen die stress, druk of vermoeidheid ervaart. Veel mensen schamen zich voor hun vermoeidheidsklachten en negeren de fysieke en mentale klachten. Het gaspedaal wordt continu ingetrapt en het lichaam krijgt geen gelegenheid zich te herstellen. Deze gejaagdheid heeft een directe invloed op de mentale gesteldheid van iemand.”

Sylvian Schuman legt uit: “Ons autonome zenuwstelsel kent een rempedaal en een gaspedaal: de sympaticus en de parasympaticus. Bij stress, overspannenheid of burn-out werkt uw rempedaal niet goed en kent uw lichaam geen rust meer. Het gevolg is dat uw lichaam te lang geactiveerd wordt, zonder dat herstel de kans krijgt. U raakt fysiek en mentaal helemaal uitgeput”.

Glenn Nijhuis vult aan: “Met onze uitgebalanceerde trainingen en ademtherapie brengen we het lichaam weer in balans. Voor mensen met vermoeidheidsklachten is het belangrijk te weten hoe het lichaam op een inspannning reageert en hoe de ademhaling zich manifesteert. Dit kunt u zelf monitoren met de ontwikkelde BioCheck-app. Met BioCheck komt u er dus achter of u roofbouw pleegt.”

Sport & Gezondheid De Plataan heeft al twintig jaar ervaring met mensen die gebukt gaan onder vermoeidheidsklachten en alle fysieke problemen die dat met zich meebrengt. “Het is fantastisch om te zien dat herstel wel degelijk mogelijk is en de energie, en daarmee de kwaliteit van leven en werken, weer toe kan nemen”, aldus Wiljan Visser.

Bedrijven of particulieren die meer willen weten over de BioCheck methode en BioCheck Wageningen, kunnen contact opnemen via www.biocheck.nl/wageningen.

advertentie
advertentie