Kelly van Buiten
Kelly van Buiten Foto: Sylvie Beekman

Badmintonster Kelly van buiten wint in Oostenrijk

Algemeen

Op de Austrian U17 International heeft badmintonster Kelly van Buiten uit Wageningen, samen met haar dubbel partner Kirsten de Wit, de dames dubbel gewonnen. In de singel bereikte ze een plaats bij de beste acht.

Modling – Op 19 tot en met 21 oktober werd in Modling, vlakbij Wenen, de Austrian U17 international gespeeld. In het gemengd dubbel verloor Kelly samen met haar gelegenheidspartner uit Cyprus de eerste partij. In de singel opende Kelly sterk met een drie setter tegen de geplaatste Zweedse Julia Tuvesson. Uiteindelijk wist Kelly door te dringen tot de beste acht. In de kwart finale moest ze het hoofd echter buigen voor de goed spelende Ania Setien uit Spanje. In de dames dubbel speelde Kelly samen met Kirsten de Wit. Na een uitstekende kwart finale te hebben gespeeld tegen de nummer 3 geplaatste speelsters uit Tsjechië, kwamen ze in de halve finale tegenover het sterk Duitse koppel Schindler en Schoffski te staan. Na een zinderende strijd beslisten zij de wedstrijd in de derde set in hun voordeel met 23-21. De finale partij bleek verder een formaliteit waardoor Kelly en Kirsten de winst op hun naam konden schrijven.

Kelly blikt terug op een goed toernooi met uitdagende partijen. Volgende week gaat ze met de nationale jeugd selectie naar Finland om daar een U19 toernooi te spelen.

advertentie
advertentie