Deelfietsen komen op busstation

17 oktober 2018 om 09:26 Algemeen

Reizigers kunnen binnenkort gebruik maken van een deelfiets als zij aankomen op het busstation op de Stadsbrink. Het college van burgemeester en wethouders heeft namelijk besloten om een carrousel van KeoBike te plaatsen op het busstation.

Wageningen - KeoBike is een deelfiets die je kunt huren via een speciale app. De fietsen hangen in carrousels. Deze carrousels staan al op vele plaatsen in Gelderland, bijvoorbeeld ook op station Ede/Wageningen. Gebruikers kunnen via www.keobike.nl een fiets afschrijven. Gebruik kost 1,50 euro per uur, of 3 euro per dag. De fiets kan bij elke carrousel in de regio terug gezet worden.

Al langer bestaat de wens om in Wageningen OV-fietsen te realiseren. De gemeenteraad heeft daar eerder om verzocht. De NS geeft aan dat zij in Wageningen behoefte zien voor acht fietsen bij het busstation. Aanschaf en plaatsing van kluizen zouden echter voor rekening van de gemeente komen. B en w vinden de benodigde investering van minimaal 40.000 euro daarvoor echter te groot. Daarom is gezocht naar alternatieven. Daarbij is men in contact gekomen met KeoBike, een onderdeel van busmaatschappij Syntus. Met subsidie van de provincie kunnen zij een carrousel voor twintig fietsen leveren, de gemeente betaalt alleen voor de fundering en verhardingen in het wegdek. B en w zien het als een pilot waarmee bedrijven kunnen ervaren of het concept voor hen zinvol is. Te denken valt aan een carrousel op de Campus.

advertentie
advertentie