sanne van amersfoort op weg naar haar doelpunt
sanne van amersfoort op weg naar haar doelpunt Foto: m.louwers

Winst voor heren 1 De Rijn

13 november 2018 om 14:10 Algemeen

WAGENINGEN - De heren van De Rijn wonnen hun eerste uitwedstrijd in de competitie, een goed resultaat. Zonder basisspeler Kevin van Wijk lukte het De Rijn ploeg met enig gemak in de eerste periode al met 0-3 voor te staan. Maar verder uitlopen deden de Wageningers niet. De West Friese thuis ploeg zette even een tandje bij en trok de stand inde 2 periode gelijk,. Bij de gelijke stand van 4-4 ging de laatste periode in . De Rijn , weer even op dreef, scoorde in anderhalve minuut maar liefst drie keer en met nog weinig te spelen liep De Rijn uit naar 4-7. Aan het eind nog een doelpunt van Westfriese zijde, de wat statischer ploeg in de wedstrijd. Eindstand 5-7.Doelpunten makers: Kevin Slotboom en Coen Laban elk 2x,Peter Roks, C Stijn hekkesluiter het Y uit Amsterdam. De punten zijn hard nodig , wil de Wageningse ploeg aansluiting houden bij de middenmoot.

Afgelopen weekend speelde het 1e damesteam tegen ENC in Arnhem. Een wedstrijd opnieuw waarin de wageningse veel kansen kregen , maar faalden in de afwerking. Ook twee strafworpen mee in de eerste periode werden niet verzilverd. In plaats van 2-2 bleef het 2-0 voor de Arnhemsen. De Wageningse dames kwamen in de derde periode terug tot 2-2 door doelpunten van Sanne van Amersfoort en Annemiek Nijhuis. In de laatste periode had de feller spelende ploeg het overwicht , domineerde de wedstrijd en met nog ruim een minuut te spelen keken de Wageningse tegen een 6-2 achterstand aan. De 16 jarige Nina Wessels zorgde met een overtuigd schot nog voor 6-3.