Maandag is het werk aan het terrein rond de stadsboerderij aan het Spijk begonnen.
Maandag is het werk aan het terrein rond de stadsboerderij aan het Spijk begonnen. Foto: Kees Stap

Mini-dierenpark Spijk gaat er nu eindelijk komen

Algemeen

Door Kees Stap

Het heeft een tijd geduurd, maar de Stadsboerderij en het mini-dierenpark aan het Spijk staan nu eindelijk in de startblokken. Sinds maandag wordt hard gewerkt om ook het terrein rond de boerderij in orde te brengen.

WAGENINGEN - De komende vier weken wordt het terrein aangelegd met bestrating, gras en weide, hekwerk en toestellen voor de beweegtuin. Later komen er nog een houten nachtverblijf en volières. Naast het dierenpark komt er een beweegtuin van Opella. ‘s Heeren Loo creëert met het mini dierenpark en de stadsboerderij een dagactiviteit die bereikbaar is voor cliënten.

Jan Bakker, bestuurslid van de Stichting Mini Dierenpark, is blij dat nu de laatste fase van het project is begonnen. “Dit voorjaar is de boerderij al helemaal opgeknapt door de Woningstichting, de eigenaar van het terrein. We hebben nog gewacht met het buitenterrein, omdat er nog een beroepsprocedure van een omwonende liep. Dat is echter afgewezen door de rechter. De bezwaarmaker kan nog naar de Raad van State, maar de uitspraak van de rechter geeft ons genoeg vertrouwen om nu met het werk te starten.” Bakker verwacht dat het mini-dierenpark in het voorjaar van 2019 toegankelijk is voor het publiek.

advertentie
advertentie