Lezing Luiletterland

Algemeen

Schrijver en publicist Wim Huijser geeft op dinsdag 30 oktober om 20.00 uur in de BBLTHK een lezing en presentatie van zijn nieuwe boek ‘In Luiletterland: tussen schrijvers, uitgevers en andere curieuze letterheren m/v/x’. Dit nieuwe boek is een bundeling van stukken die in diverse tijdschriften over literatuurhistorie zijn gepubliceerd, waaronder De Parelduiker en De Boekenwereld.

WAGENINGEN - In de buitengebieden van ‘Luiletterland’ gaan volgens Huijser vaak de mooiste parels schuil. Zo stuitte hij bij zijn onderzoek voor de biografie van de schrijver C. Buddingh’ op de meest bijzondere curiositeiten. Daarnaast ging hij op zoek naar de verhalen achter poëziemuren, literaire wandelingen, boeken in lucifersdoosjes en het meest invloedrijke boek na de Bijbel. Andere hoofdstukken gaan over curieuze letterheren, uitgevers en boekhandelaars. Het is ook het verhaal van zijn eigen rondgang door Luiletterland, als lezer, auteur en wandelaar.
De beschouwingen over het veranderende literaire leven in het land kunnen niet zonder een eerbeton aan de lokale dragers van de leescultuur, en één in het bijzonder: de Wageningse Boekhandel Kniphorst die dit jaar 125 jaar bestaat. Het eerste exemplaar van ‘In Luiletterland’ zal Wim Huijser op 30 oktober daarom overhandigen aan Niek Smaal van de jubilerende boekhandel. De lezing zal muzikaal worden ondersteund door een optreden van de Nijmeegse singer-songwriter Dineke de Velde Harsenhorst. De toegang is gratis.

advertentie
advertentie