Gelijkspel voor WAVV

1 oktober 2018 om 12:54 Algemeen

WAGENINGEN – Tamelijk ontspannen liep WAVV-oefenmeester Ronald Lieftink over het speelveld, maar hield met geoefend oog de verrichtingen van BVC’ 12 tijdens de warming up nauwlettend in de gaten: op zoek naar eventuele zwakheden in die ploeg. De Wageningers startten overdonderend, maar kwamen aan het einde van de rit niet verder dan 2-2.

Door Gert Budding

Promovendus WAVV staat nu na twee wedstrijden, vorige week knap gewonnen van BWO (0-2), in de subtop met vier punten. Spits Niek van Ginkel vestigde in dat duel de aandacht met twee fraaie doelpunten. Maar ook zondag, op eigen veld, excelleerde de voetballer. Op behendige wijze ontdeed hij zich na een paar minuten spelen van zijn direct tegenstander en knalde met een meer dan fraaie omhaal de bal op de kruising. BVC, dat de eerste competitiewedstrijd verloor, was gewaarschuwd. Puntenverlies zou de rode lantaarn betekenen. Vaak werd het middenveld van WAVV bestormd, maar echt doordacht werd er door de ploeg uit Beek bij Ubbergen vooralsnog niet gespeeld. Maar dat was zand in de ogen strooien van de fysiek sterke bezoekers. Nadat Niek van Ginkel het aluminium had geteisterd na een handvol minuten spelen, kwam verdediger Mike Jansen nadrukkelijk in beeld. De lange speler ging op avontuur en liet de doelman van BVC met een listige kopbal een vergeefse duik maken: 1-0. WAVV vierde feest, maar dat was zeer korte duur. De bal had amper het gras geraakt sinds de aftrap, of het stond 1-1. Er werd op dat moment niet geconcentreerd gespeeld door de Wageningers die in het verloop van het duel behoorlijke kansen kregen. Uit een van die mogelijkheden maakte Niek van Ginkel in de eerste helft 2-1. Na de pauze kwam BVC’ 12 echter op gelijke hoogte (2-2) en had zelfs een reële mogelijkheid om de pot te winnen.